Valmennusryhmät kaudella 2017

Vetäjinä
Esa Kuoppala
Timo Nurmela, miehet
Juhani Heittola ja Leena Ojala, naiset

Miehet:
Antti Hemminki
Jussi Uitto
Ville Uitto
Antti Iivari
Jarno Kallio-Könnö
Niko Koskela
Eero Markkila
Jukka-Pekka Katajisto
Jari Välikorpi
Sergey Dobrynin
Niku Rintala
Naiset:
Henna Autio
Satu Heittola
Suvi Heittola
Aleksandra Voitova
Johanna Kriikkula
Sanna Palomäki
Kati Savinainen

 

 

 

 

 

 

 

Valmennusryhmäläiset 2017

Naiset

Aleksandra Voitova

Syntynyt:
06.08.1991 Voronezh, Venäjä

Asuinkaupunki:

Tula, Venäjä
Ammatti:
Tällä hetkellä olen äitiyslomalla
Miksi suunnistus:
Suunnistuksessa voi olla yhteydessä luonnon kanssa, on mahdollisuus matkustaa sekä kokea unohtumattomia tunteita
Lempparimatka:
Sprintti ja keskimatka, sillä ne sopivat minulle parhaiten
Saavutukset:
Nuorten MM-suunnistuksen (JWOC) 5.sija (viesti)
Opiskelijoiden MM-suunnistuksen (WUOC) 6.sija (viesti)
Venäjän mestaruuskilpailuista (Russian Championships) – kulta, hopea ja pronssimitaleja
Paras suunnistus-
muisto:

Parhaita muistoja on kultamitali Venäjän mestaruuskilpailuista sekä kaikki 10milat ja Jukolat Rasti-Kurikan kanssa

Tavoitteet: Tällä kaudella tavoitteenani on hyvä suoritus Jukolassa sekä sijoittuminen 6. parhaan joukkoon tärkeissä kilpailuissa Venäjällä

Henna Autio

Syntynyt:
1981, Nivalassa
Asuinkaupunki:
Jurva (Kurikka)
Ammatti:
Opinto-ohjaaja
Miksi suunnistus:
Suunnistusta olen harrastanut lapsesta asti ja nautin paljon aidosta luonnosta. Lajina suunnistus on monipuolinen, kaikenikäisille sopiva, eikä se ole kallista välineurheilua. 
Lempparimatka:
Mieluisimmat matkat ovat keski- ja pitkä matka, ja tässä järjestyksessä. Hyviä pitkän matkan kisoja on nykyään melko harvoin.
Saavutukset:
Kaudella 2016 D35 suunnistuksen MM 5,
SM 2,3,4,6 (suunnistus + hiihtosuunnistus)
Paras suunnistus-muisto:
Monia tunteita herättäviä muistoja vuosien varrelta, jotka liittyvät suunnistusreissuihin kasvattajaseuran kanssa mm. KLL-, Nuorten Jukola -kisamatkat ja Venlojen viestit.
Tavoitteet: Tehdä hyviä ja onnistuneita reitinvalintoja niin suunnistuksessa kuin elämässä 🙂

Johanna Kriikkula

Syntynyt:
1987, Parkano

Asuinkaupunki:

Tällä hetkellä Jalasjärvellä (Kurikka)
Ammatti:
Teen töitä hammaslääkärinä
Miksi suunnistus:
Suunnistamaan päädyin Parkanossa kouluikäisenä ja harrastus on kulkenut mukana tähän saakka. Nuorten sarjoissa kilpailin ikäluokkani kärjen tuntumassa, mutta nykyisin, kun urheilu on lähinnä elämäntapa kärki on päässyt kauemmas, mutta on kiva haastaa itseään välillä kilpailemaan oman mukauusalueen ulkopuolella ja siihen suunnistus on oiva laji.
Lempparimatka:
Mieluisin matka on keskimatka tai sopivan mittainen viestiosuus. Parhaimmillani olen, kun pääsen juoksemaan takaa-ajajana, silloin saan eniten itsestäni irti.
Saavutukset:
Nuorten sarjoissa saavutin muutaman Suomenmestaruusmitalin, niin kesällä kuin hiihtosuunnistuksessakin.
Paras suunnistus-
muisto:
Paras suunnistusmuistoni on viime vuoden Lappee-Jukolasta, silloin juoksu kulki sujuvasti rastilta toiselle. Myös tunturisuunnistusreissut ovat olleet mieleenpainuvia. Varsinkin silloin kun ensimmäistä rastia on etsitty kilometri väärästä suunnasta.
Tavoitteet: Tavoitteena kaudella 2017 juosta viesteissä sijoitusta nostava oma osuus.

Kati Savinainen

Syntynyt: 1986, Jurva (Kurikka)

Asuinkaupunki:

Kurikka
Ammatti: Kuortaneen Urheiluopisto, ravintolasalin vuoropäällikkö
Miksi suunnistus: Metsässä rymytessä unohtaa kaikki huolet ja murheet. Sukat ja kengät märkinä, paita ja naama likaisena, kädet naarmuilla…sen jälkeen saunaan ja puhtaat kamppeet ylle – mikä fiilis! Kerrassaan koukuttava harrastus! 
Lempparimatka: Hiukan hitaasti käynnistyvälle koneelle keskimatka tai pitkä on mieluisin.
Saavutukset: Olen vasta aikuisiällä alkanut tehdä enemmän tuttavuutta kartan ja kompassin kanssa, joten saavutukset ovat maltilliset. Kilpailukokemuksia on lähinnä viesteistä. 
Paras suunnistus-
muisto:
Vuoden 2016 Jukola yhdessä 2kk ikäisen pojan kanssa. Bussi hyytyi jo menomatkalla, koko viikonlopun myrskysi ja satoi kaatamalla vettä, yön ”nukuimme” puolijoukkueteltassa peläten että se lähtee lentoon. Seuratoverit pitivät huolta vauvasta sillä aikaa kun suunnistin, kiitos siitä! Tämä reissu ei kyllä ikinä unohdu!
Tavoitteet: Saada minuuttien pummit kutistumaan sekuntien pummeiksi, eli omien suunnistustaitojen kehittäminen. Tulevalla kaudella tarkoituksena on saada kisakokemusta muualtakin kuin viesteistä. 

Sanna Palomäki

Syntynyt:
1974, Ilmajoki
Asuinkaupunki:
Jyväskylä
Ammatti:
Työskentelen yliopistonlehtorina Liikuntatieteellisessä tiedekunnassa Jyväskylän yliopistossa. Koulutan liikunnanopettajia ja tutkin liikuntaan ja liikuntakasvatukseen liittyviä aiheita.
Miksi suunnistus:
Suunnistus on kestävyyslaji, jossa parasta on mielestäni monipuolisuus. Se tarjoaa käytännössä loputtomasti haasteita, niin fyysisesti, kognitiivisesti kuin psyykkisestikin. Liikkuminen ulkona, luonnossa erilaisissa maastoissa ja ympäristöissä on myös itselleni tärkeää. 
Lempparimatka:
Mieluisimmat matkat ovat keskimatka ja sprintti. Fysiikka riittää pidempiinkin matkoihin (jos on kunnossa), mutta näihin riittää paremmin keskittymiskyky 🙂
Saavutukset:
Parhaita saavutuksia ovat varmastikin suoritukset, joissa on tehnyt vähän virheitä ja juoksu on kulkenut hyvin. Näitä on onneksi osunut silloin tällöin niin henkilökohtaisiin kuin viestikisoihinkin. Viimeisimpiä saavutuksia SM-sprintin pronssi (2016, D40) ja hiihtosuunnistuksesta SM-hopeat sprintistä ja keskimatkalta (2017, D40).
Paras suunnistus-muisto:
Valitettavasti 35 vuoden suhteellisen intensiivisellä kokemuksella lajin parista on täysin mahdotonta nimetä yhtä parasta suunnistusmuistoa. Parhaat muistot liittyvät hyviin suorituksiin, mukaviin reissuihin ja leireihin sekä tietysti suunnistusystäviin.
Tavoitteet: Pysyä terveenä ja pitää jalat siinä kunnossa, että pystyy harrastamaan lajia ja kilpailemaan siinä vielä jokusen vuoden. Hyvät, virheettömät suoritukset ”tärkeissä paikoissa”, henkilökohtaisissa ja viesteissä.

Satu Heittola

Syntynyt:
1982, Kurikka
Asuinkaupunki:
Jyväskylä
Ammatti:
Toimintaterapeutti
Miksi suunnistus:
Suunnistuksen löysin v.2007 siskoni kautta, mutta olen pienestä asti ollut luontoihminen. Suunnistus ja erilaiset maastot ja radat haastavat mukavasti; koskaan ei voi olla varma miten onnistuu. Kartalla pysymiseen, onnistuneisiin reitinvalintoihin ja rastien sujuvaan löytämiseen sisältyy vahvaa onnistumisen ja voittamisen tunnetta. Metsässä on myös paljon mukavampi juosta kuin teitä pitkin. Kaikin puolin mahtava laji.
Lempparimatka:
Pitkämatka, mutta myös keskimatka. Pitkällä matkalla tarvitaan kestävyyttä, mikä on ollut oma vahvuus, ja pitkät reitinvalintavälit ovat mielenkiintoisia. Keskimatkassa on oma viehätyksensä, kun maasto voi olla vaativaa ja rastit tiheästi.  
Saavutukset:
Yleisesti koen, että parhaita saavutuksia on ne kerrat, kun on metsästä tullessa tuntunut siltä, että on onnistunut – eikä tämä ole katsonut kisojen kokoa. Mutta yleisempien standardien mukaiset parhaat kisasijat ovat vuodelta 2014 D21-sarjan 3.sija sm-erikoispitkillä ja 7.sija sm-yössä. Kuopio-Jukolassa tuntui myös hienolta tulla aloitusosuudelta vaihtoon sijalla 34. 
Paras suunnistus-muisto:
Parhaat suunnistusmuistot liittyvät varmasti yleisesti rastiviikkoihin ja Jukolan viesteihin, koska nämä hetket on jaettu yhdessä itselle tärkeiden ihmisten kanssa. Yksittäisenä muistona oli hienoa tulla maaliin SM-erikoispitkillä v. 2014, kun tiesi, että nyt on juostu hyvin ja vastassa oli iloisia ja yllättyneitä läheisiä ja seurakavereita. 
Tavoitteet: Yleisesti ottaen tavoitteenani on, että maaliin tullessa voisin olla tyytyväinen siihen miten juoksu kulki ja rastit löytyivät. Haluaisin myös koko ajan kehittyä.

Suvi Heittola

Syntynyt:
1995, Kurikka
Asuinkaupunki:
Helsinki
Ammatti:
Opiskelija Helsingin yliopistolla
Miksi suunnistus:
Suunnistuksessa yhdistyy kolme itseäni aina kiehtonutta asiaa: luonto, kartat ja urheilu. Kartan kanssa metsissä viuhtoessa unohtaa iloisesti kaiken ylimääräisen ajatusmyllerryksen ja voi vähän hengähtää arjesta. Maastot ympäri Suomea ja maailmaa tulevat tutuiksi, ja onhan se kilpailullisuuskin koukuttavaa, kun pelkällä fysiikalla ei lajissa pärjää. Harvoin on tylsää kun saa kartan käteen ja pääsee kahlaamaan suopursujen läpi, jyrkänteiden yli tai vaikka sitten uppoaa mutaojaan kainaloitaan myöten.
Lempparimatka:
Rataluonteeltaan ja pituudeltaan keskimatka. Pitkä matka on kuitenkin perinteisesti sopinut paremmin fyysisesti, mutta turhan pitkillä rastiväleillä keskittyminen tahtoo herpaantua.
Saavutukset:
Nuorten sarjoissa
2013: SM-keskimatka 3., yö 1.
2011: SM-sprintti 3., pitkä 2., yö 2.
2010: SM-erikoispitkä 3., pitkä 1.
+
10 plakettisijaa (2010 – 2015)
Paras suunnistus-muisto:
Päällimmäisenä mieleen tulee vuoden 2015 24h-Rogainingin MM-kilpailut Saariselällä. Aivan mahtavat maisemat, paras seura ja kaikki ne ihanat ja myös ne vähän vähemmänkin ihanat muistot koko sen reilun 110km matkan varrelta. Niin, ja ne porot!
Tavoitteet: Rapistumaan päässeen fyysisen kunnon nostaminen ja siten parempi menestyminen. Katsotaan mihin tämä vähän myöhään alkanut urheiluinto vie – intoa nimittäin on nyt enemmän kuin koskaan 🙂

Miehet

Antti Hemminki

Syntynyt:

1984, Isookyrö

Asuinkaupunki:
Ilimajoki
Ammatti:
Erikoistun silmälääkäriksi Seinäjoen keskussairaalassa viimeistä vuotta
Miksi suunnistus:
Luonnossa liikkumisen ja monipuolisen haastamisen vuoksi
Lempparimatka:
Mieluummin lyhyt matkustus ja pitkä suunnistus, eikä toisinpäin
Saavutukset:
Jukola 2016. Lähtökohtiin nähden käytännössä maksimisuoritus
Paras suunnistus-muisto:
Aina on kotiin päästy vaikka usein on eksytty, joten kaikki ovat toistaiseksi hyviä
Tavoitteet: Lapuan SM-pitkän karsintaan kuntopiikki ja hyvä suoritus

Antti Iivari

Syntynyt:
1988, Isokyrö
Asuinkaupunki:
Isokyrö
Ammatti:
Matemaattisten aineiden ja yrittäjyyden opettaja, tukioppilasohjaaja, Nurmon yläaste
Miksi suunnistus:
Suunnistus on lajina monipuolinen, jossa hyvän fyysisen kunnon lisäksi täytyy pään myös pelata ja pystyä ratkaisemaan nopeasti eteen tulevia haasteita mm. reitinvalintojen suhteen.
Lempparimatka:
Keskimatkat ja erityisesti yösuunnistus ovat omia suosikkejani, koska niissä ei ole yleensä ”ylipitkiä” rastivälejä, joiden kanssa itsellä on ollut hankaluuksia.
Saavutukset:
Nuorten sarjoissa henkilökohtainen plaketti ja useampia viesteistä. Ampumasuunnistuksesta löytyy MM- ja SM-mitaleja useampiakin.
Paras suunnistus-muisto:
Nuorten Jukola 2001 Jämsässä, jossa olin koko osuuteni ajan kärkiporukassa ja tulin kärjessä vaihtoon. Myös kaikista ampumasuunnistuksen SM- ja MM-mitaleista on jäänyt positiivisia muistoja. Mieleenpainuvimpana ensimmäinen MM-viestivoitto, jossa oli vähän dramatiikkaa, kun jouduin vaihtamaan pystyammuntaan asetta, kun omaani oli tullut häiriö.
Tavoitteet: Henkilökohtainen MM-kulta ampumasuunnistuksessa.

Eero Markkila

Syntynyt:
1993, Kurikka
Asuinkaupunki:
Kurikka
Ammatti:
Tarkoitus olis pikapuoliin valmistua maanmittausinsinööriksi.
Miksi suunnistus:
Mettäs on paras juosta, eikä päivän kunto välttämättä ratkaise kisaa.
Lempparimatka:
Keskarit on mukavia kun jaksaa juosta koko matkan kovaa, mutta erikoospitkillä pärjään yleensä parahiten.
Saavutukset: 2012: FIN5 Rastiviikon voitto H20-sarjas
2015: SM-erikoispitkä 33.
2017-> Toivottavasti parhaat suoritukset
Paras suunnistus-muisto:
Jos ny monista hyvistä pitää valita yks, niin 2015 SM-viestin 2.joukkueen aloitusosuus. Hämeenkyrön metsissä pystyin yllättämään itsenikin vaihtosijoituksella 36, vaikka puolet matkasta menin melkeen yksin, eikä tossukaan tuntunu kulkevan.
Tavoitteet: Tasaanen jatkuva kehitys sekä juoksukunnos, että suunnistustairoos. Mahdollisimman usein nappisuorituksia.

Jari Välikorpi

Syntynyt:
11.2.1982 Kurikassa
Asuinkaupunki:
Pohjois-Helsingin ”mettillä”
Ammatti:
Aineenopettajan lyhyempiä ja pidempiä pätkätöitä, sitä eläkevirkaa metsästäessä…
Miksi suunnistus:
Maailmankaikkeuden monipuolisin ja vaihtelevin urheilulaji, johon 5-vuotiaana hurahdettuaan siitä ei pääse ikinä eroon.
Lempparimatka:
Keskimatka vauhdikkaassa maastossa on ehkä parasta nannaa.
Saavutukset:
Jokunen AM-mitali on tullut. Ja ai niin, Tykistöprikaatin mestaruus 2002!
Paras suunnistus-muisto:
Pohjois-Amerikan suunnistusmaastojen testaaminen kahdeksilla paikallisilla iltarasteilla (”O-meet”) viidesssä USA:n osavaltiossa, Indianan lakeuksilta Kalifornian kukkuloille.
Tavoitteet: Nyt päästiin aikuisten sarjaan – tarkoitus on olla sen mukaisessa kunnossa!

Jarno Kallio-Könnö

Jukka-Pekka Katajisto

Syntynyt:
1981, Kankaanpää

Asuinkaupunki:

Lieto
Ammatti:
Töissä valtion hommissa.
Miksi suunnistus:
Ai, että miksikö suunnistus? No, tämä nyt on semmonen erittäin tylsä ja luulen, myös että samalla erittäin tyypillinen tarina, joka on todennäköisesti tapahtunut suurimmalle osalle tämän lajiin pariin ajautuneelle. Isähän minuta sinne metsään kahdeksan vuotiaana raahasi. Muuten kaikki meni ihan hyvin ja helposti löysin kotiinkin, mutta siitä säkistä oli vähän vaikea päästä ulos. Myöhemmin huomasin myös, että olen koripalloon liian lyhyt ja pikajuoksuun liian hidas. Lajivalinnasta sopii siis osin kiittää isää ja osin evoluutiota. Suopursut tuoksuu kyllä hyvälle, vaikka ne meinaa välillä hiertääkin.
Lempparimatka:
No, tämä on helppo. Sprinttiin ei JP:lla riitä maksimihapenotto, eikä erikoispitkään riitä kunto, joten tällä poissulkemismenetelmällä valittavaksi jää keskimatka ja pitkä. Enempi sekä-että kuin joko tai ihmisenä valitsen siis keväisen keskipitkät matkat.
Saavutukset:
Voi kuule, olen minä suunnistuksen saralla kerennyt saavuttamaan jo vaikka mitä. Kyllähän sitä 28 vuodessa ehtii. Herran jestas, onko sitä suomen ja hiukan ulkomaankin metsiä tullut tahkottua jo yhden nuoren miehen iän verran? No, skål på den saken sitten vaan! Ai niin ne saavutukset. Kyllä miusta ylivoimaisesti paras saavutus tämän lajin parissa on edelleenkin se joka keväinen aina uudestaan syttyvä vasta laitumelle päässeen varsan innostus siitä, että pääsee kartan kanssa metsään. Ja tämä siitäkin huolimatta, että helmihääpäivä on jo ihan kulman takana, ajatella, mikä naimakauppa!
Paras suunnistus-
muisto:
Parhaat suunnistusmuistot liittyy vuoteen 2016. Silloin onnistui se kuuluisa kahden huipun vuosi. Molemmat huiput kyllä osuivat keväälle, mutta kaksi huippua on aina kaksi huippua. Kevään ensimmäisissä kisoissa pitkäjänteinen työ sai vihdoin palkintonsa ja pääsin pääsarjasta Miesten sarjaan. Toinen vuoden 2016 suunnistushuippu ajoittui monen muun huippu-urheilijan tapaan 10milaan. Siltä reissulta pojan sijaan kotiin tuli jotain aivan muuta kaksijalkaista. No, oli se suunnistuskin ihan kivaa.
Tavoitteet: Ikitavoite ensi kaudelle ja tulevaisuudella on Jukolan I -joukkue. Ja tämä on voimassa niin kauan, kun kuntoa ja intoa piisaa

Jussi Uitto

Niko Koskela

Niku Rintala

Syntynyt:
1998, Teuva
Asuinkaupunki:
Teuva
Ammatti:
Opiskelen viimeistä vuotta Teuvan lukiossa. Kesällä 2017 Niinisalo kutsuu.
Miksi suunnistus:
Suunnistus on monipuolinen laji ja mukavasti haastava niin fyysisellä, kuin myös älyllisellä puolella.
Lempparimatka:
Sprintti! Sprintti on aina ollut juoksuvoiman ja nopean päätöstentekokyvyn vuoksi juttuni.
Saavutukset:
SM-Keskimatka 5. 2013,
SM-Erikoispitkä 5. 2014,
Sprintti loppuranki 2. 2014.
+ pari SM-mitalia ja –pistesijaa ratamatkoilta ja SM-maastoista
Paras suunnistus-muisto:
Ungin 3. osuuden kärjessä vaihtoon yön pimeydessä (yleisön hurraus + valonheittimet = käsittämätön fiilis). Fiilis kuitenkin katosi heti itkumuurille kutsuttaessa.
Tavoitteet: Vakiinnuttaa paikka taas plaketeille ja saavuttaa kauden onnistunein suoritus sprintin SM-kilpailuissa.

 

Sergey Dobrynin

Ville Uitto

Syntynyt:

1982, Seinäjoki

Asuinkaupunki:
Tampere
Miksi suunnistus:
Todella monipuolinen ja hieno laji. Ennen suunnistus oli selvänä ykkösenä, mutta nyt rinnalle ovat tulleet pitkien matkojen hiihto ja kestävyyslajien kuningas maantiepyöräily.
Lempparimatka:
Mitä pidempi ja vaikeampi, niin sitä parempi.
Saavutukset:
Kaksi nuorten SM-kultaa. Jukola 13. Tiomila 11.
Paras suunnistus-muisto:
SM-pitkän matkan voitto H20-sarjassa. Loppukirissä selvä voitto Wickholmista ja Boströmistä. Måre tais voittaa viikkoa aiemmin SM-maastojuoksun.
Tavoitteet: Ei varsinaisia tavoitteita. Toiveena että nuoremmat kaverit kehittyy ja Jukolan sija paranee viime vuodesta.