Juttuja

SUVISTA JA EEROSTA KESKIMATKAN ALUEMESTAREITA

Keskimatkan aluemestaruuksista suunnistettiin lauantaina 27.6.09 Niilesvuoren vaativassa maastossa, Rasti-Kurikan toimiessa kisaisäntänä. Lämpöennätyksiä hipovasta kesäsäästä huolimatta metsään kirmasi 310 innokasta suunnistajaa. Niilesvuoren pienipiirteisessä ja kumpuilevassa metsämaastossa Rasti-Kurikan nuorista pihkaniskoista Suvi Heittola ja Eero Markkila onnistuivat parhaiten, suunnistamalla omien sarjojensa aluemestareiksi. Suvi Heittolan vauhti riitti pienistä virheistä huolimatta ensimmäiseen sijaan sarjassa D14. Poikien H16-sarjan mestaruus tuli Eero Markkilalle lähes virheettömällä suorituksella, kilpakumppaneiden ”pummatessa” vaativassa maastossa.

Rasti-Kurikan nuorten tuloksia:
D14 : 1,8 km (Lähti: 10)
1.   Suvi Heittola,  Rasku, 15.554.   Veera Koski-Säntti, Rasku, 21.01    
D18 : 2,8 km (Lähti: 8)
5.   Piia Latva-Kiskola, Rasku, 36.45    
H14 : 1,9 km (Lähti: 12)
6.   Elias Keski-Lusa, Rasku, 27.129.   Lauri Rinta-Piirto, Rasku 28.4210.   Henri Tuisku, Rasku, 29.12
H16 : 2,8 km (Lähti: 13)
1.   Eero Markkila, Rasku, 28.17
H18 : 3,3 km (lähti 11)
7.   Jussi Virnala, Rasku, 37.04


     

Margarita raivasi tiensä nuorten MM-kisoihin

Viime vuodesta asti Rasti-Kurikkaa edustanut Margarita Molotkova on lunastanut paikan nuorten MM-suunnistuksiin Italiaan. Venäjällä on sama tyyli kuin USA:ssa eli karsinta on julmaa ja se on kerrasta poikki. Margarita onnistui 6 – 10 toukokuuta Bashkiriassa pidetyissä Nuorten Venäjän Mestaruuskisoissa heti ensimmäisenä päivänä, voittamalla sprintin. Hän oli jo karsinnassa nopein ja illalla juostussa finaalissa tuli kauan kaivattu voitto ja samalla kisalippu MM-kisoihin. Kisalippu tuli ”kreivinaikaan” sillä ensi vuonna Margarita on jo ”yli-ikäinen” nuorten kisoihin.
Seuraavana päivänä vuorossa oli yhteislähdöllä suunnistettu pitkän matkan ( 10 km ) kisa. Kilpailu ei ollut helppo, sillä rata oli erittäin raskas isoine korkeuseroineen ja päiväkin oli helteinen. Sprintin voitto sai seurakseen kisasta hopeisen mitalin, eroa tuli noin 2 minuuttia A. Trubkinaan.
Me Rasti-Kurikkalaiset onnittelemme Margaritaa  !
We all from Rasti-Kurikka are pleased to congratulate Margarita!

 

SUVILLE HIENO VOITTO FINNSPRING-RASTEILLA

Vuoden 2009 valtakunnallinen ja kansainvälinen suunnistustapahtuma FinnSpring juostiin 2.-3.5.2009 Närpiön Tjärlaxin vaativassa maastossa. Rasti-Kurikan nuorista suunnistajista Suvi Heittola onnistui kovajuoksuisella ja tarkalla suunnistuksella löytämän rastit oman, D14 sarjansa, ensimmäisenä. Sarjaan osallistui 34 samanikäistä Suomen parhaimpiin kuuluvaa tyttöä. D13-sarjassa Veera Koski-Säntti oli omalla sijoituksellaan Etelä-Pohjanmaan paras.

Rasti-Kurikan nuoret sijoittuivat 1800 suunnistajan joukossa seuraavasti:
D13 (lähti 27) 15. Veera Koski-Säntti 35.37,
D14 (34) 1. Suvi Heittola 24,43,
D18 (30) 24. Pia Latva-Kiskola 1.24.28,
H16A (42) 37. Eero Markkila 1.13.59,
H18 (46) 36. Jussi Virnala 1.40.20,
H20 (78) 59. Lauri Nuuttila 1.38.48.


Ensimmäiseksi sijoittunut Suvi Heittola maalisuoralla.

 

NUORTEN JUKOLA 2008

Rasti-Kurikan nuoriso oli jälleen kahden joukkueen voimin Nuorten Jukolassa Espoossa. Tuomisina oli sijat 68 ja 114. Kummankin joukkueen osalta viestin alku oli vaikeaa ja sijoitukset pitkälti yli sadan. Olarin ulkoilualueen runsas polkuverkosto aiheutti sekaannuksia ja tuli isojakin virheitä. Viestin edetessä sijoitukset paranivat kuitenkin selkeästi.

Ykkösjoukkueessa juoksivat Niilo Keski-Lusa, Niko Lehtola, Suvi Heittola, Elias Keski-Lusa, Piia Latva-Kiskola, Fiia Harju-Säntti ja Lauri Nuuttila. Kakkosessa vastaavasti Eero Markkila, Janne Puntila (SuJu), Veera Koski-Säntti, Lauri Rinta-Piirto, Elli-Noora Koskela, Katariina Tuohimäki ja Henri Rinta-Piirto. Ensi vuonna viesti juostaan Vaasassa ja iän puolesta voimme juosta liki samanlaisilla joukkueilla.

Nuju2008
Ykkösjoukkue potretissa ankkurin tultua maaliin.

 

NUORTEN JUKOLA 2007


Nuorten Jukola juostiin 25.8 Paimiossa. Rasti-Kurikka on jälleen matkassa kahdella joukkueella. Joukkueessa pitää olla suunnistajia sarjoista alle 14 v alle 18 vuotiaisiin. Rasti-Kurikan ykkösjoukkueen kova tavoite on parantaa viimevuotista 31. sijaa. Joukkueita viestissä on kaikkiaan noin 200.

Rasti-Kurikan joukkueet Nuorten Jukolassa.

RasKu 1 RasKu 2
1. os Henri Rinta-Piirto Niilo Keski-Lusa
2. os Lauri Nuuttila Katariina Tuohimäki
3. os Suvi Heittola Elli-Noora Koskela
4. os Niko Lehtola Elias Keski-Lusa
5. os Fiia Harju-Säntti Piia Latva-Kiskola
6. os Hanna Alanen Sara Tuisku
7. os Niko Koskela Pekka Alanen

Tulokset: http://www.paimionrasti.fi/kilpailut/07/nuju/


NUORTEN JUKOLA 2006

Nuorten Jukolasta seuran historian paras sijoitus

Nuorten Jukola suunnistettiin Jyväskylän Laajavuoren maastoissa lauantaina 26.8. Rasti-Kurikan nuoret tekivät tasaisen varmoja suorituksia ja tuloksena olivat hienot sijoitukset 31 ja 71.

Markus Jokinen aloitti ykkösjoukkueen taivalluksen sijalla 54. Seuraavilla osuuksilla sijoitukset pysyivät 40-50 välillä Niko Koskelan, Piia Latva-Kiskolan, Niko Lehtolan ja Fiia Harju-Säntin  juostessa omia osuuksiaan. Toiseksi viimeisellä osuudella Hanna Alanen nosti hyvällä juoksulla liki kymmenen sijaa päästäen ankkuri Janne Keisasen maastoon sijalla 40. Janne nosti sijoitusta samoin kymmenisen pykälää ja tuloksena oli seuran historian paras loppusijoitus Nuorten Jukolassa eli 31.

Rasti-Kurikan hyvää panosta täydensi kakkosjoukkueen venyminen sijalle 71. Kakkosjoukkueessa viestin aloitti Pekka Alanen. Pekalla yksi rinnerasti tuotti ongelmia ja sijoitus vaihdossa 104 ja eroa kärkeen kymmenisen minuuttia. Seuraavilla osuuksilla Lauri Nuuttila, Suvi Heittola, Elli-Noora Koskela ja Katariina Tuohimäki juoksivat ykkösjoukkueen kanssa samaa vauhtia ja sijoitus olikin jo 68. Toiseksi viimeisellä osuudella Sara Tuisku joutui antautumaan kymmenisen sija periksi raskaassa maastossa, mutta Antti Iivari nosti ankkuriosuudella sijoituksen takaisin sijalle 71.

Ilmeet kilpailijoiden kuin huoltajienkin kasvoilla helteisessä kisakeskuksessa olivat aika aurinkoiset sijoitusten selvittyä. Suunnistajien ja paikalla olleiden huoltajien lisäksi kiitoksen ansaitsevat myös kotoa reaaliaikaista tilanneseurantaa välittäneet huoltajat.

Lopputulokset ja väliajat

1. Joukkue

Rasku 1:
Sijoitus 31

Juoksujärjestys:
1. Markus
2. Niko K.
3. Piia
4. Niko L.
5. Fiia
6. Hanna
7. Janne

2. Joukkue  

Rasku 2:
Sijoitus 71

Juoksujärjestys:
1. Pekka
2. Lauri
3. Suvi
4. Elli-Noora
5. Katariina
6. Sara
7. Antti

 

RASTI-KURIKKA KAHDELLA JOUKKUEELLA NUORTEN JUKOLAAN

Tulevana viikonloppuna suunnistetaan Nuorten Jukola Jyväskylässä. Joukkueita tämänvuotisessa viestissä on kaikkiaan 180. Viesti juostaan Laajavuoren hiihtokeskuksen ympäristössä. Rasti-Kurikka on matkassa kahdella joukkueella edellisvuoden tapaan. Nuorten itsensä asettamien tavoitteiden mukaan ykkösjoukkue tavoittelee sijoitusta 50 joukkoon ja kakkosjoukkue sadan sakkiin. Mainittakoon että Rasti-Kurikan paras sijoitus Nuorten Jukolassa on 44 vuodelta 1994.

Joukkueiden kokoonpanot
  
    1.Joukkue  2.Joukkue
1. os H/D 16   4,4 km   Markus Jokinen Pekka Alanen
2. os H/D 16 4,4 km Niko Koskela Lauri Nuuttila
3. os D 14 2,5 km Piia Latva-Kiskola   Suvi Heittola
4. os H/D 14 2,5 km Niko Lehtola Elli-Noora Koskela
5. os D 16 3,7 km Fiia Harju-Säntti Katariina Tuohimäki
6. os D 18 4,9 km Hanna Alanen Sara Tuisku
7. os H 18 5,6 km Janne Keisanen Antti Iivari

 

 

NUORTEN 10MILA

Rasti-Kurikan tyttöjoukkue osallistui ensimmäisen kerran seuran historiassa Nuorten Tiomilaan. Viesti juostiin 5.8Raskun tyttöjoukkue Nuorten 10milassa varhain lauantaiaamuna Skövdessä Ruotsissa. Viesti on viisiosuuksinen ja kaikkien pitää olla alle 18 vuotiaita. Kolmannella osuudella voi juosta kolmekin suunnistajaa yhtäaikaa. Katariina Tuohimäki aloitti RasKun viestin ja tuli vaihtoon sijalla 84 pienen virheen tehneenä. Toisella osuudella Fiia Harju-Säntti nosti sijalle 69 lähes virheettömällä suunnistuksella. Kolmannella osuudella Piia Latva-Kiskola ja Suvi Heittola juoksivat yhdessä hienosti ja nostivat edelleen sijan. Sara Tuisku juoksi neljännen osuuden virheittä ja nosti sijalle 64. Pisimmällä ankkuriosuudella Hanna Alanen nosti sijalle 54 vaikka pummailikin useamman minuutin. Viestin voitti suomalaisjoukkue Tampereen Pyrintö. Kaikkiaan reissusta jäi positiivinen mieli ja kaikki olivat innokkaita lähtemään vuoden päästä uudestaan. Iän puolesta se on ainakin täysin mahdollista koska joukkueen keski-ikä on alle 15 v. Raskun tyttöjoukkue nuorten 10milassa