Yleistä

Rasti-Kurikan lapsille ja nuorille suunnattua toimintaa on uudistettu kaudelle 2021. Suunnistuskoulu on tarkoitettu ensisijaisesti suunnistuksen aloittaville ja niille, jotka eivät vielä selviydy suunnistusharjoituksista ilman apua. Itsenäisesti karttaa lukevat kuuluvat taitoryhmään, jolla on omia harjoituksia. Yleensä maanantaisin pidettävään suunnistuskouluun voivat kuitenkin taitoryhmäläisetkin osallistua. Alkuverryttelyt voidaan tehdä yhdessä ja tarjolla on myös vaikeampia suunnistusharjoituksia. 

Suunnistuskoulua on maanantaisin 19. huhtikuuta alkaen. Paikalla on ohjaajia vetämään suunnistuskoulua ja taitoryhmää. Taitoryhmän erilliset harjoitukset ovat perjantaisin tai viikonloppuisin ja niistä ilmoitetaan nuorison kalenterissa, Nimenhuudossa ja somessa. Taitoryhmäläisten tulee ilmoittautua harjoitukseen Nimenhuudossa, jotta osataan varata riittävästi karttoja. 

Ohjaajat
Suunnistuskoulun vastaava vetäjä Kati Savinainen 040 541 8642

Suunnistuskoulun ohjaajat:
Kati Närvä
Marko Taipalus
Antti Hemminki
Heini Hemminki

Taitoryhmän vastaava vetäjä Aarne Orhanen 050 530 1850  

Taitoryhmän ohjaajat:
Antti Hemminki
Heini Hemminki
Antti Latva-Hirvelä
Jussi Kesälä
Eero Markkila
Niko Savinainen
Maarika Taipalus

Taitoryhmä
Rasti-Kurikasta on noussut parin vuoden aikana muutamia erittäin lupaavia suunnistajia ja lisää on tulossa. Siksi kehittyjille perustetaan oma ryhmänsä, jonka ohjelmaan kuuluu suunnistuksen taitoharjoittelun ohella juoksuvalmennusta, henkistä valmennusta, karttatehtäviä ja oma salivuoro. 

Edellytyksenä taitoryhmään kuulumiselle on kartanlukutaito ja selviytyminen yksin ikätason mukaisista radoista. Osa harjoituksista voidaan mennä myös ohjaajan kanssa. 

Kausimaksu 2021 on 80€ ja se kattaa:

  • Rasti-Kurikan jäsenyyden
  • Harjoitukset ja kartat
  • Treenipaita
  • RasKun edustuspaita ja takki käyttöön ja oikeus lunastaa se itselle kauden lopussa puoleen hintaan.
  • RasKun panta 
  • Leimausleirin leirimaksu (pieni omavastuu)
  • RasKun järjestämät leirit

80 € maksetaan tilille Rasti-Kurikka, FI57 4726 1020 1319 45. Viestiksi Taitoryhmä ja nimi.
Jos maksaa myös seuran perhejäsenmaksun, voi kausimaksusta vähentää 10€ ja maksaa 70€.

Nimenhuuto
Linkki palveluun.

Kilpailut
Ensimmäisiin kisoihin lähteminen jännittää kaikkia. Osaanko toimia kisapaikalla ja löydänkö rastit? Siksi järjestämme myös harjoituskisoja, joissa toimitaan kuin oikeissa kilpailuissa. Jännitys ei varmasti katoa, mutta ei sen pidäkään. Jännitys on keskittymisen edellytys. Kilpailuja harjoittelemalla tulee kuitenkin rutiineja ja pystyy keskittymään olennaiseen, eli suunnistamiseen ja oikeaan vauhdinjakoon. 

Ensimmäinen varsinainen kilpailu on monelle viesti. Pyrimmekin keräämään hyvissä ajoin joukkueita Oravapolkuviestiin, aluemestaruusviestiin, maakuntaviestiin, koululiikuntaliiton kilpailuihin, Nuorisoviestiin ja Lakeuden viestiin. Joukkuekilpailu on myös partiosuunnistus. Halukkuutensa osallistua viestijoukkueeseen voi ilmoittaa Nimenhuudossa. 

Lapsille ja nuorille suunnattu Oravapolkukilpailu on hyvä henkilökohtaisten kilpailujen aloittamiseen. Maasto on valittu nuorille sopivaksi ja mukana on sekä kokeneita, että vasta-alkajia. Syksyllä Kurikka-cup on myös hauska tapa lähteä kisaamaan hyvässä seurassa mielenkiintoisilla radoilla. Kilpailuissa käyvä porukka tulee pian tutuksi ja kohta kaikissa kilpailuissa voi olla kuin kotonaan. 

Henkilökohtaisiin kilpailuihin ilmoittaudutaan suunnistusliiton IRMA-palvelussa, johon pitää luoda oma profiili. (https://irma.suunnistusliitto.fi/irma/main# valitse: Rekisteröidy) Kilpailulisenssiä ei tarvita Oravapolkukilpailuissa, aluemestaruuskilpailuissa tai Kurikka-cupissa. Kansallisia kilpailuja varten lisenssin hankkimiseen ohjeita löytyy suunnistusliiton sivuilta. (https://www.suunnistusliitto.fi/liitto/lisenssi/) Emitin saa usein vuokrattua paikan päältä, mutta myös seura voi vuokrata Emitin kilpailuja varten.  

Kilpailukutsusta käy ilmi aika, paikka, sarjat jne. Kilpailupaikalle kannattaa lähteä hyvissä ajoin, jotta ehtii tutustua kisajärjestelyihin. Matkalla on hyvä tutustua vielä tarkempiin kilpailuohjeisiin järjestäjän sivuilta.

Kalenteri
Linkki kalenteriin, jota mahdollisuus muokata. 

Jäsenedut / taitoryhmäläiset

  • Kilpailut maksetaan ensin itse, ja kauden lopussa ne saa hakea takaisin seuralta (poislukien rastiviikot)
  • Mahdollisuus edustus vaatteiden vuokraukseen tai alennushintaiseen ostamiseen
  • Osallistuminen leireille