Yleistä

Rasti-Kurikan lapsille ja nuorille suunnattua toimintaa on uudistettu kaudelle 2021. Suunnistuskoulu on tarkoitettu ensisijaisesti suunnistuksen aloittaville ja niille, jotka eivät vielä selviydy suunnistusharjoituksista ilman apua. Itsenäisesti karttaa lukevat kuuluvat taitoryhmään, jolla on omia harjoituksia. Yleensä maanantaisin pidettävään suunnistuskouluun voivat kuitenkin taitoryhmäläisetkin osallistua. 

Suunnistuskoulua on maanantaisin 19. huhtikuuta alkaen. 

Ohjaajat
Suunnistuskoulun vastaava vetäjä Kati Savinainen 040 541 8642

Suunnistuskoulun ohjaajat:
Kati Närvä
Marko Taipalus
Antti Hemminki
Heini Hemminki

Taitoryhmän vastaava vetäjä Aarne Orhanen 050 530 1850  

Taitoryhmän ohjaajat:
Antti Hemminki
Heini Hemminki
Antti Latva-Hirvelä
Jussi Kesälä
Eero Markkila
Niko Savinainen
Maarika Taipalus

Taitoryhmä
Rasti-Kurikasta on noussut parin vuoden aikana muutamia erittäin lupaavia suunnistajia ja lisää on tulossa. Siksi kehittyjille perustetaan oma ryhmänsä, jonka ohjelmaan kuuluu suunnistuksen taitoharjoittelun ohella juoksuvalmennusta, henkistä valmennusta, karttatehtäviä ja oma salivuoro. 

Edellytyksenä taitoryhmään kuulumiselle on kartanlukutaito ja selviytyminen yksin ikätason mukaisista radoista. Osa harjoituksista voidaan mennä myös ohjaajan kanssa. Taitoryhmän harjoitukset ovat yleensä viikonloppuisin ja niistä ilmoitetaan Whatsapp-ryhmässä.
Liittymislinkki Whatsapp-ryhmään

Kausimaksu 2021 on 80€ ja se kattaa:

  • Rasti-Kurikan jäsenyys
  • Harjoitukset
  • Treenipaita
  • Mahdollisuus vuokrata kaudeksi edustuspaita (10€) ja takki (20€) käyttöön ja oikeus lunastaa se itselle kauden lopussa puoleen hintaan.
  • RasKun panta 
  • Leimausleirin leirimaksu (pieni omavastuu)
  • RasKun järjestämät leirit

80 € maksetaan tilille Rasti-Kurikka, FI57 4726 1020 1319 45. Viestiksi Taitoryhmä ja nimi.
Jos maksaa myös seuran perhejäsenmaksun, voi kausimaksusta vähentää 10€ ja maksaa 70€.

Taitoryhmän kalenteri

Kilpailut
Ensimmäisiin kisoihin lähteminen jännittää kaikkia. Osaanko toimia kisapaikalla ja löydänkö rastit? Siksi järjestämme myös harjoituskisoja, joissa toimitaan kuin oikeissa kilpailuissa. Jännitys ei varmasti katoa, mutta ei sen pidäkään. Jännitys on keskittymisen edellytys. Kilpailuja harjoittelemalla tulee kuitenkin rutiineja ja pystyy keskittymään olennaiseen, eli suunnistamiseen ja oikeaan vauhdinjakoon. 

Ensimmäinen varsinainen kilpailu on monelle viesti. Pyrimmekin keräämään hyvissä ajoin joukkueita Kompassiviestiin, aluemestaruusviestiin, maakuntaviestiin, koululiikuntaliiton kilpailuihin, Nuorisoviestiin ja Lakeuden viestiin. Joukkuekilpailu on myös partiosuunnistus.  

Lapsille ja nuorille suunnattu uusi Kompassi-cup on hyvä henkilökohtaisten kilpailujen aloittamiseen. Maasto on valittu nuorille sopivaksi ja mukana on sekä kokeneita, että vasta-alkajia.  Kilpailuissa käyvä porukka tulee pian tutuksi ja kohta kaikissa kilpailuissa voi olla kuin kotonaan. 

Henkilökohtaisiin kilpailuihin ilmoittaudutaan suunnistusliiton IRMA-palvelussa, johon pitää luoda oma profiili. (https://irma.suunnistusliitto.fi/irma/main# valitse: Rekisteröidy). Lisenssin hankkimiseen ohjeita löytyy suunnistusliiton sivuilta. (https://www.suunnistusliitto.fi/liitto/lisenssi/) Emitin saa usein vuokrattua paikan päältä, mutta myös seura voi vuokrata Emitin kilpailuja varten.