Yleistä

Rasti-Kurikan lapsille ja nuorille suunnattua toimintaa kehitetään edelleen kaudella 2022.  Suunnistuskoulu on tarkoitettu ensisijaisesti suunnistuksen aloittaville ja niille, jotka eivät vielä selviydy suunnistusharjoituksista ilman apua. Itsenäisesti karttaa lukevat kuuluvat taitoryhmään, jolla on omia harjoituksia. Yleensä maanantaisin pidettävään suunnistuskouluun voivat kuitenkin taitoryhmäläisetkin osallistua. Suunnistuskoulua alkaa 25. huhtikuuta.

Ohjaajat
Suunnistuskoulun vastaava vetäjä Kati Savinainen 040 541 8642

Suunnistuskoulun ohjaajat:
Kati Närvä
Marko Taipalus
Antti Hemminki
Heini Hemminki
Elina Pihlaja
Antti Latva-Hirvelä
Taitoryhmän vastaava vetäjä Aarne Orhanen 050 530 1850

Taitoryhmän ohjaajat:
Antti Hemminki
Heini Hemminki
Antti Latva-Hirvelä
Jussi Kesälä
Eero Markkila
Niko Savinainen
Maarika Taipalus

Taitoryhmä

Edellytyksenä taitoryhmään kuulumiselle on kartanlukutaito ja selviytyminen yksin ikätason mukaisista radoista. Osa harjoituksista voidaan mennä myös ohjaajan kanssa. Taitoryhmän harjoitukset ovat yleensä viikonloppuisin ja niistä ilmoitetaan Whatsapp-ryhmässä.

Liittymislinkki Whatsapp-ryhmään

Kausimaksu 2022 on 70€ ja se kattaa:

  • Rasti-Kurikan jäsenyys
  • Harjoitukset
  • Seurapaita
  • Seuratakki alennushintaan 50€,  verryttelyhousut 30€
  • RasKun panta
  • Leimausleirin leirimaksu (pieni omavastuu)
  • RasKun järjestämät leirit

  70 € maksetaan tilille Rasti-Kurikka, FI57 4726 1020 1319 45. Viestiksi Taitoryhmä ja nimi.
  Jos maksaa myös seuran perhejäsenmaksun, voi kausimaksusta vähentää 10€ ja maksaa 60€.

  Toiminta

  Kokemusta karttuu niin valmennettaville kuin valmentajillekin. Harjoitukset tulevat olemaan entistä laadukkaampia ja tänä vuonna otamme käyttöön uusia kehityksen seurannan ja analyysin menetelmiä. Jokaisen osaaminen arvioidaan alkukaudesta kyselyn avulla, jotta osataan miettiä kehittämisen kohteet ja sopivat harjoitukset. Meillä on käytössämme myös uudet gps-seuranta-laitteet. Harjoituksissa hyödynnämme juoksukameraa suunnistustekniikan kehittämiseksi.

  Tärkeimmät alueelliset ja valtakunnalliset kilpailut on kerätty kalenteriin ja harjoitukset suunniteltu niiden ympärille. Viikottaiset harjoitukset ovat yleensä viikonloppuisin ja niistä tiedotetaan Whatsapp-ryhmässä. (Suomisport? Nimenhuuto?) Leimausleirin lisäksi järjestetään intensiivisempiä harjoitusleirejä, jotka löytyvät kalenterista.

  Taitoryhmän kalenteri

  Pyrimme keräämään hyvissä ajoin joukkueita Kompassiviestiin, aluemestaruusviestiin, maakuntaviestiin, koululiikuntaliiton kilpailuihin, Nuorten Jukolaan, Nuorisoviestiin ja Lakeuden viestiin. Lopulliset valinnat viestijoukkueisiin tehdään edeltävien kilpailujen perusteella.

  Jokaisen nuoren kehitystä pyritään tukemaan kauden aikana yksilöllisesti lähtökohdat huomioiden. Kauden alussa jokainen tekee arvion omista kyvyistään. Seuravalmentajien tehtävä on suunnitella harjoittelu niin, että kauden lopussa jokainen voi kokea kehittyneensä suunnistajana ja olevansa valmis uusiin haasteisiin.

  Toivottavasti saamme taas myös uusia suunnistajia sekä viesteihin että henkilökohtaisiin kilpailuihin. Rasti-Kurikka järjestää 29.6.2022 kaikille alle 14-vuotiaille suunnatun Kompassi-cup osakilpailun. Siitä on helppo aloittaa kilpaileminen vaikka sitten saattajasarjassa. Kokemusta kertyy pikku hiljaa, kun lähtee rohkeasti mukaan. Kilpailuissa käyvä porukka tulee pian tutuksi ja kohta kaikissa kilpailuissa voi olla kuin kotonaan.

  Henkilökohtaisiin kilpailuihin ilmoittaudutaan suunnistusliiton IRMA-palvelussa, johon pitää luoda oma profiili. (https://irma.suunnistusliitto.fi/irma/main# valitse: Rekisteröidy) Lisenssin hankkimiseen ohjeita löytyy suunnistusliiton sivuilta. (https://www.suunnistusliitto.fi/liitto/lisenssi/) Emitin saa usein vuokrattua paikan päältä, mutta myös seura voi vuokrata Emitin kilpailuja varten.