Jukola 2007:: Jarno Kallio-Könnö, 4.osuus

Edellinen viikko:
Lakeudes ihmettelin, että mitäs tämä on, koska ei ollut kuukauteen juoksu kulkenut. Eli merkit oli hyvät jukola viikolle, varsinkin kun kuulin joukkueeni ja osuuteni.
Ma ja ti jännitti. Forssas kulki mut ei osunut. Ke, to ja pe ei jännittänyt, mutta ei kyllä tuntunut juoksukaan kovin herkältä. Lepo teki tehtävänsä ja tuntui siltä, että aamuyöstä tarähtää.

La 21:00 nukkumaan ja nukuinkin hyvin. 24:00 herätys, ei ropleemia, sitten kun Aulis soitti ja kertoi tilanteen, niin rupesin kattelemaan että missäs se vessa olikaan. No tilannehan oli hyvin odotettu. Yöpala ja varusteiden tarkistus, jonka jälkeen siirtyminen tapaamispaikalle.
Olin yllättävänkin rauhallinen, johtui varmaan siitä että jätkät teki just sitä mistä oltiin puhuttu, ja mäkin osaan sen.

Veryttelyn aluksi hiukan tahmeaa, mutta h-hetken lähestyessä koko ajan parempaa. Mikko repi johtoa (ei valokaari ky:n), joten toivo eli siitä että pääsisi jukolassa kärjessä juoksemaan. Tuli viidentenä.

K-1 Jyrkänne, apukäyrä, kuiva kuusenoksa kaikki täsmäs. Mikä koodi, on, onko, on ,onko. Varmistin vain varooksi useamman kerran ja molemmin puolin pukkia.

1-2 Näyttää pahalta. Tuos on tuo, ja tuos taas tuo. Ei virhettä.

2-3 Pitkä väli, mistä? Teen sen samoin kuin yleensä, eli suoraan jos ei ole varmaa kiertoa. Tuntuu koko ajan siltä, että pitäis juosta kovempaa. Ja kuin telkkä pönttöön.

3-4 Kumma kun ei ketään näy missään. Aukon toisella laidalla mutta hiukan ylempänä vilahti KR:n värit. Olisko ollut Airila? En saa kiinni joten oma työ jatkuu. Näyttää pahalta. Ylempänä vilahti lippu, pakko juosta sen kautta että pystyn varmistamaan sijaintini, jep vielä eteenpäin, jolloin kuuluu myös rytinää takaapäin.

4-6 Jes porukkaa. Joudun (siis saan) selvästi nostaan omaa vauhtiani.

6-7 Loge lähtee tuonne ja muut tuonne, jes Loge kiertää varmaan polkua, menen toisten kans. Rastia lähestyttäessä otan kuiteskin omasta mielestä varmimman tavan lähestyä rastia, eli aukon reunaa ja päästä suoraan lipulle. Menikö muut kuin minä ja Pyrintö jo?

7-8 Helppo. Aukon yli rastille. Jep muut menee jo tuolla.

8-9 Paha. Leppävuoren peesis, mutta nyt se ei kyllä mene mun. Mikäs tuolla vilahti. Andelmaa seisoo? Aha tarkisti sijaintinsa polulta, jep tuosta perässä vain jyrkänteestä alas ja suoraan lipulle.

9-10 Isot jyrkänteet, jep nou problemos.

10-12 Helppoa aukko juoksua, paitti että on ylämäki. Voi vinetto tua se Loge taas menöö.

12-13 Koodin vaihto Andelmaan kanssa. ISO VIRHE. Joku huohottaa takana kovaa ja nousee rinnalle JRV:n mies. Mutta alamäes sen jaloista loppuu pituus. Rastilla kuulen kun Loge huutaa täällä, ilmeisesti seuratoverilleen.

13-14 Loge lähti taas aiva ihme suuntaan, toki ei ihan täsmää Andelmaankaan suunta?? Aukko joo'o. Nyt matka on täysi, miks jätkät ei hidasta yhtään, misä ollaan. Rastilla, leima, leima voi vit.. ei mun. Kysyn TuMelta missä ollaan, ei näyttänyt, no se oli hyvin ennalta arvattavaa, tuskin olisin itekkään näyttänyt. Autot menee tua, eli tod näk oikeelle.. Halden moro. Tua. Menikö minuutti?

14-15 Vauhtia ei järkiä. Onneksi järjestäjät olivat veistäneet pukin päät, niin se loisti sieltä kivasti. Menikö puol minuuttia?

15-16 Ojan yli vauhtia poika vauhtia, kalliota, tua taas vilahti lippu, ei ole mun, mut käympä silti varmistamas. Meni taas 30s hukkaan.
17-18 Toka vika. Paha. Iso jyrkänne on tua rasti, mikä koodi 161. Tä mulla on 61. Uusi tarkistus ei kyl mulla on 61. Alaspäin, nyt ei taida taaskaan osua. Ollaan varmaan liikaa oikealla, lippu ei mun, lippu mun. Jes. Mut meni taas varmaan minuutti?
Ei nappaa yhtään. Sekunnit pois käy vain mielessä. Sija 10. No onneksi ei mennyt enempää ohi.