Lähtisinkö iltarasteille?

Tarkoituksena on antaa sinulle mahdollisuus tutustua suunnistukseen. Tarjolla on erilaisia reittejä, joista jokainen voi valita mieleisensä.

Reitit ovat
•    RR = Rastireitti, joka on merkitty maastoon lippusiimalla (et voi eksyä kunhan seuraat lippusiimaa). Reitti on toimitsijoiden puolesta piirretty kartalle.
•    C – rata, helppo rata, jonka voit kulkea paljolti polkuja pitkin.  Radan pituus on yleensä n. 2 km.
•    B – rata, hiukan vaikeampi, pituudeltaan yleensä n. 3- 4 km
•    A- rata, vaativa, pituudeltaan yleensä n. 5-7 km

 
Kompassi ei ole välttämätön, varsinkaan Rastireitillä. Kartanlukutaito, kartan ja maaston vertaaminen, kannattaa opetella ensin.

Paikalla on mahdollisuuksien mukaan opastajia (keltaiset huomioliivit päällä), jonka voit pyytää mukaasi maastoon.  Myös maastossa kysy rohkeasti ohjeita muilta maastossa kulkevilta suunnistajilta.

Kalenterista näet jokaisen tiistain iltarasti-suunnistuksen ”varikkopaikan”.  Päätien risteyksessä on oranssinvalkoinen rastilippu ohjaamassa oikeaan suuntaan, rastilippuopasteita seuraten löydät ”varikkopaikalle”.

1. Paikalla on karttojen myyntipiste (Rasti-Kurikan peräkärry), osta myyjältä kartta. (7 €/kerta, myös TYKY-kuntosetelit ja Smartun-liikuntasetelit käyvät maksuvälineenä. Alle 20 vuotiaat pääsevät ilmaiseksi.  Rastireitin (RR) kartat saa radan lähettäjältä.

2. Toisinaan piirrät itse reittisi mallikartan mukaisesti omaan karttaasi. Järjestäjät voivat opastaa.

3. Ilmoittaudu lähtöpisteessä toimitsijalle, vaikka haluaisitkin kulkea omaan tahtiisi ilman ajanottoa.  Järjestäjänä koemme olevamme vastuussa jokaisen turvallisesta pääsystä pois suunnistuslenkiltä.

4. Lähtöpaikalla on Emit- lähtöleimaus (0-leimasin), johon oma kilpailukortti asetetaan lähtöajan tienoilla n. 3 sekunniksi. Kortin nosto leimasimesta aloittaa suoritusaikasi mittaamisen.

5. Rastit on merkitty maastoon punavalkoisin rastilipuin. Lippujen vieressä on Emit-leimasin ja rastin koodinumero. Tarkista koodinumerosta, että olet oikealla rastilla.  Sovita Emit-korttisi leimasimeen, nopea leimaus riittää. Rata on kierrettävä numerojärjestyksessä, varsinkin kun suoritukselle halutaan aika. Jos menet vahingossa ohi seuraavalle rastille (jopa leimaat), sinun on palattava leimaamaan ohittamallesi rastille, ja tultava uudelleen leimaamaan tälle rastille.

6. Maalissa on Emit- maalileimasin (100-leimasin), joka pysäyttää ajanoton Emit- kilpailukortissasi. Maalitoimitsija ohjaa Emit- kilpailukortin laittamisesta lukulaitteeseen, tietokone tallentaa ajan. Halutessasi saat tulosteen rastiväliaikoineen itsellesi. Vaikka et ole löytänyt kaikkia rasteja, tai olet suunnistanut ilman ajanottoa, ilmoittaudu silti aina maalitoimitsijalle! Näin varmistat järjestäjille, että olet palannut maastosta.

 
–  HPi