Nuorten edustus

Edellytyksenä ryhmään kuulumiselle on kartanlukutaito ja selviytyminen yksin ikätason mukaisista radoista. Osa harjoituksista voidaan mennä myös ohjaajan kanssa. Harjoitukset ovat yleensä viikonloppuisin ja niistä ilmoitetaan Whatsapp-ryhmässä.

Liittymislinkki Whatsapp-ryhmään

Kausimaksu 2024 on 70€ ja se kattaa:

  • Rasti-Kurikan jäsenyys
  • Harjoitukset
  • Seurapaita (tarvittaessa)
  • Seuratakki alennushintaan 50€, verryttelyhousut 30€
  • Leimausleirin leirimaksu (pieni omavastuu vuodesta ja maksuista riippuen)
  • RasKun järjestämät leirit
  • Kisamaksut (haetaan jälkikäteen kauden päätteeksi)

70 € maksetaan tilille Rasti-Kurikka, FI57 4726 1020 1319 45. Viestiksi ”Nuorten edustus” ja nimi.
Jos maksaa myös seuran perhejäsenmaksun, voi kausimaksusta vähentää 10€ ja maksaa 60€.

Toiminta

Kokemusta karttuu niin valmennettaville kuin valmentajillekin. Harjoituksissa on otettu käyttöön uusia kehityksen seurannan ja analyysin menetelmiä, kuten gps-seurantalaitteet ja juoksukamera, jonka avulla voidaan analysoida suunnistustekniikkaa.

Tärkeimmät alueelliset ja valtakunnalliset kilpailut on kerätty kalenteriin ja harjoitukset suunniteltu niiden ympärille. Viikottaiset harjoitukset ovat yleensä viikonloppuisin ja niistä tiedotetaan Whatsapp-ryhmässä. Lisäksi järjestetään intensiivisempiä harjoitusleirejä, jotka löytyvät kalenterista.

Taitoryhmän kalenteri

Pyrimme keräämään hyvissä ajoin joukkueita Kompassiviestiin, aluemestaruusviestiin, maakuntaviestiin, koululiikuntaliiton kilpailuihin, Nuorten Jukolaan, Nuorisoviestiin ja Lakeuden viestiin. Lopulliset valinnat viestijoukkueisiin tehdään edeltävien kilpailujen perusteella.

Jokaisen nuoren kehitystä pyritään tukemaan kauden aikana yksilöllisesti lähtökohdat huomioiden. Kauden alussa jokainen tekee arvion omista kyvyistään. Seuravalmentajien tehtävä on suunnitella harjoittelu niin, että kauden lopussa jokainen voi kokea kehittyneensä suunnistajana ja olevansa valmis uusiin haasteisiin.

Uudet suunnistajat ovat tervetulleita sekä viesteihin, että henkilökohtaisiin kilpailuihin. Kokemusta kertyy pikkuhiljaa, kun lähtee rohkeasti mukaan. Kilpailuissa käyvä porukka tulee pian tutuksi ja kohta kaikissa kilpailuissa voi olla kuin kotonaan.

Henkilökohtaisiin kilpailuihin ilmoittaudutaan suunnistusliiton IRMA-palvelussa, johon pitää luoda oma profiili. (https://irma.suunnistusliitto.fi/irma/main# valitse: Rekisteröidy) Lisenssin hankkimiseen ohjeita löytyy suunnistusliiton sivuilta. (https://www.suunnistusliitto.fi/liitto/lisenssi/) Jos omaa emit-leimasinta ei ole niin sen saa usein vuokrattua paikan päältä. Myös seura voi vuokrata Emitin kilpailuja varten.