Alustavat kilpailuohjeet

Avoin EP:n Am-sprintti ja –parisprintti pyöräsuunnistuskilpailu Kurikan Miedon hiihtokeskuksessa sunnuntaina 19.08.2018.

 

SÄÄNNÖT

Kilpailussa noudatetaan SSL:n ja EPSUN sääntöjä sekä kilpailun järjestäjän ohjeita.

  • Kilpailijan on noudatettava yleisiä liikennesääntöjä ja toimitsijoiden antamia ohjeita liikkuessaan muun liikenteen kanssa yleisillä kulkuväylillä, kilpailija kilpailee omalla vastuullaan.
  • Kypärän käyttö on pakollinen.
  • Oikominen on sallittua, paitsi kielletyillä alueilla.
  • Kohtaavat kilpailijat väistävät toisiaan oikealta.
  • Kilpailijan on kehotuksesta väistettävä takaa tulevaa nopeampaa kanssakilpailijaa.
  • Erityistä varovaisuutta on syytä noudattaa yleisten teiden ylityksissä.
  • Kilpailijoiden tulee huomioida, että alueella liikkuu muita ulkoilijoita.

KILPAILUN JOHTO
Kilpailun johtaja Eero Markkila
Ratamestarit Jari-P Karjanlahti (lasten radat)
Aulis Hahtola
Tulospalvelu Pekka Alanen
Kilpailun valvoja Seppo Valli Kauka
Tuomarineuvoston pj. Jukka Kinnari SuJu

KILPAILUMAASTO
Kilpailumaastosta löytyy niin hitaita pikkupolkuja, kuin nopeita kyläteitä. Radat kulkevat myös asuntoalueilla, joten kilpailualueella liikkuu kilpailun aikana ajoneuvoja, jotka kilpailijoiden tulee huomioida, muistakaa liikennesäännöt.

KIELLETYT ALUEET
Kiellettyjä alueita ovat tonttialueet, pellot, paikoitusalue ja  sprinttikartan eteläreunassa kulkeva yleinen tie.

KILPAILUNUMEROT
Kilpailunumerot on noudettavissa infosta. Kiinnitystarvikkeina käytetään nippusiteitä, myös infosta. Numerot kerätään pois maalin jälkeen, palauttamattomasta numerosta peritään 20 Euroa.

KARTTA
Pyöräsuunnistuskartta (tuloste) uraluokitus 8/2018, alle 15-vuotiailla ja yli D55- ja H75-sarjoilla 1:7500/5, muilla 1:10000/5. Karttojen koko A4.
Rastimääritteitä ei ole, rastitunnus on rastinumeron perässä (esim. 2 – 108). Karttoja ei kerätä pois maalissa.

RASTIT
Mallirasti on kilpailukeskuksessa. Rastit sijaitsevat uran viedessä, leimauslaite joko tolpassa tai puussa ja rastilippu sen alapuolella.

LEIMAUSJÄRJESTELMÄ
Leimausjärjestelmä on Emit. Kilpailija, joka ei ole ilmoittanut Emit-korttinsa numeroa, varataan vuokrakortti, joka on noudettavissa infosta hintaan 5 euroa/päivä. Palauttamattomasta vuokrakortista peritään 80 euroa. EMIT-tarkistuslipukkeet ovat lähtöpaikalla.

VERRYTTELY
Verryttely/lämmittely on sallittua kilpailukeskuksessa ja lähtöön johtavalla tiellä, olkaa varovaisia.

LÄHTÖ
Lähtöpaikalle on matkaa noin 1 km tietä pitkin, punainen viitoitus. Ole varovainen yleisellä tiellä. Lähdössä ei ole WC:tä.
Lähtö tapahtuu seuraavasti:
– 4 min kilpailija kutsutaan lähtöruutuun
– 3 min Emit nollataan
– 2 min kilpailija voi tutustua mallikarttaan
– 1 min kilpailija saa ottaa kartan
Lähtöpaikalta K-pisteelle matkaa 200 m.

MAALI
Viimeiseltä rastilta on viitoitus maaliin. Kilpailu päättyy maalileimaukseen. Keskeyttäneet tulevat maalileimauksen kautta. Maali suljetaan klo 16.00.

PALKINNOT
Aluemestaruusmitalit kolmelle parhaalle sarjassa. Palkintojen jako D/H21- ja alle 15-vuotiaiden sarjoissa, muiden sarjojen palkinnot voi noutaa infosta. Palkintoja ei lähetetä postissa.

PUKEUTUMISTILAT WC:T
Kilpailukeskuksessa ei ole pukeutumis-ja peseytymistiloja. WC:t löytyvät kilpailukeskuksesta.

RAVINTOLA
Ravintolassa kahvia, pullaa ja sämpylöitä.

PAIKOITUS
Autojen paikoitus on kilpailukeskuksessa, ei parkkimaksua.

INFO
Info toimii kilpailukeskuksessa.

ENSIAPU
Ensiapuryhmä päivystää kilpailukeskuksessa.

 

PARISPRINTTIKILPAILUN ERITYISOHJEET

RADAT
Jokaisella osuudella on hajonta. Radat ylittävät kielletyn yleisen tien kaksi kertaa, tien saa ylittää vain ohjatuista kohdista (valvonta). Olkaa varovaisia tien ylityksissä. Alle 14-vuotiaiden radat eivät ylitä kiellettyä tietä.

KARTTA
Mittakaava kaikilla 1:7500/5. Kartan koko A4. Päivitys 7/2018. Karttatelineessä karttojen numerot ovat 1-63 jokaisella osuudella. Kartat kerätään pois maalissa ja palautetaan viestikilpailun jälkeen.

LÄHDÖT
Lähdöt tapahtuvat kilpailukeskuksesta maalin vierestä, K-pisteelle matkaa 50 m. Lähdöt tapahtuvat kahtena lähtönä.
Klo 13.00 H21, D21, H20,D20,H120, D15-17, D140, H11-14.
Klo 13.05 H80, H100, H15-17, D80, D100, H140, D120, D11-14.
Lähtöpaikalle kokoonnutaan 5 min lähtöä aikaisemmin, jossa suoritetaan EMIT-korttien nollaus.Kartat jaetaan väärinpäin kartta telineelle, 30 sek ennen lähtöä kartan saa asettaa karttatelineeseen.

EMIT-TARKISTUSLIPUKKEET
EMIT-tarkistuslipukkeet ovat viestin Emitin nollausportin vieressä, myös infosta. Jokainen kilpailija merkkaa sarjansa,osuuden ja kilpailunumeronsa Emit-lipukkeen takapuolelle. Mikäli Emit-lipukkeen tiedot puuttuvat on se hylkäyksen peruste.

VIESTIN KILPAILUNUMEROT
Viestin kilpailunumerot on noudettavissa infosta joukkueittain, myös nippusiteet löytyvät kiinnittämistä varten. Ensimmäisen ja kolmannen osuuden kilpailunumerot ovat 1-63, toisen ja neljännen osuuden kilpailunumerot ovat vastaavat sata-alkuiset ( esim. joukkue nro 8 käyttää osuuksilla 1 ja 3 numeroa 8 ja osuuksilla 2 ja 4 numeroa 108).

VAIHDOT
Kilpailija tulee vaihtoon maalileimauksen kautta, ajaa vaihtopuomille ja lähettää seuraavan viestinviejän käsikosketuksella. Seuraavaksi viestin tuoja menee Emitin tarkastukseen, järjestäjä ottaa kartan, sitten Emitin nollauksen kautta vaihtoalueelle. Lähtöluvan saanut viestinviejä ajaa karttatelineelle, ottaa OMAN karttansa ja ajaa K-pisteelle, josta suunnistus alkaa. Muistakaa nollata Emit-korttinne ja vaihtakaa Emit-lipuke viestiosuuksien välillä. Muista myös kirjata lipukkeeseen tietosi.

MAALI
Tiukoissa kiritilanteissa maalilinjan ensin ylittänyt suunnistaja voittaa, leimauksen voi suorittaa maaliin tulon jälkeen. Viimeiseltä rastilta viitoitus maaliin. Viimeisen rastin jälkeen tien ylitys, olkaa varovaisia.

 

Iloista kilpailumieltä

Rasti – Kurikka