Kilpailuohjeet

Kilpailuohjeet (alustavat) am-partio to 2.7.2020

Toimihenkilöt
Kilpailun johtaja: Päivi Mäkineste-Mäkelä, p. 0400-568514
Ratamestari: Esa Kuoppala
Valvoja: Timo Svahn, Rasti-Jussit
Tuomarineuvosto: Nähtävillä kilpailupaikalla infotaululla

Säännöt
Kilpailussa noudatetaan SSL:n ja alueen sääntöjä sekä järjestäjien antamia ohjeita huomioiden vallitseva koronatilanne.

Kartta
Kartta on ajantasaistettu 6/2020, mittakaavat 1:10 000 ja 1:7 500. Sarjoilla HD12, HD14, D55, D60, H70 ja H75 mittakaava 1:7500. Muilla sarjoilla (1 lähtö) 1:10000. Kartan koko A4 paitsi sarjoilla H21, H35 ja H45 kartan koko A3. Kartta on muovisuojuksessa.
Kartassa rastiympyrän vieressä on rastin koodi. Kokoontumisrasti on merkitty Y1-rastin koodi (Y1-111). Kokoontumisrastilta maaliin olevat yhteiset rastit merkitty karttaan Y2, Y3 jne sekä merkinnän perässä rastin koodi.

Maasto
Monipuolista metsämaastoa polkuineen, avokallioineen ja suoalueineen, korkeuserojakin löytyy. Maaston eteläreunalla louhosalue minne ei saa mennä. Merkitty karttaan kielletyksi alueeksi.

Kilpailumateriaali
Rastimääritteet ovat kartassa. Kipailunumero on vain partion johtajalla. Numerot infon läheisyydessä narussa. Omat hakaneulat. EMIT-tarkistuslipukkeet löytyvät myös infon läheisyydestä.

Lähtö
Kilpailussa kaksi eri lähtöpaikkaa.
Lähtö 2 sarjoilla HD12, HD14, D55, D60, H70 ja H75. Matkaa 100 m.
Lähtö 1 muut sarjat. Matkaa 300 m.

Kilpailukutsusta poiketen lähdöt tapahtuvat yhteislähtöinä sarjoittain 5 min välein. Joukkueet kokoontuvat 2 min ennen lähtöä lähtöalueelle ja järjestäjät antavat kartat kilpailijoille. Lähtöhetkellä kartat saa avata. Lähtöpaikalta viitoitus K-pisteelle minkä kautta kaikkien kilpailijoiden kuljettava. Rastien jako joukkueen kesken tapahtuu lähdön ja K-pisteen välillä. Radan alussa ei ole yhteisiä rasteja.
Emitit nollataan lähtöalueella. Emitnumeroja ei tarkasteta lähdössä, vaan kilpailija itse vastuussa että juoksee lähtölistan mukaisella emitillä.

Kokoontumisrasti
Kaikki kilpailijat leimaavat kokoontumisrastille tullessa ja voivat jatkaa kohti maalia yhteisten rastien kautta vasta kun joukkueen kaikki suunnistajat ovat tulleet kokoontumisrastille. Näillä yhteisillä rasteilla leimaavat myös kaikki kilpailijat. Rastilla valvoja ja myös vettä tarjolla kilpailijoille.

Maali
Viimeiseltä rastilta on viitoitus maaliin. Joukkueen johtaja, jolla on kilpailunumero, ylittää maaliviivan viimeisenä ja leimaa myös viimeisenä maalileimauksen. Maaliin tultuaan kilpailijat menevät ohjatusti joukkueittain emitin purkuun. Kirikamppailussa sijoituksen ratkaisee maaliviivan ylitys, joka on pari metriä ennen maalileimasinta.

Pukeutuminen, WC:t ja peseytyminen
Ei erillisiä pukeutumistiloja, ei pesupaikkaa, WC:t kilpailukeskuksessa, käsidesiä tarjolla.
Ensiapu
Paikalla ensiapupiste.
Kahvio
Kahvio ulkotiloissa take-away tyyppisesti, tarjolla kahvia, teetä, virvokkeita ja purtavaa.

Tulokset ja palkinnot
Mitalit sarjansa kolmelle parhaalle partiolle noudettavissa tulosten selvittyä infosta. Kuuntele kuulutusta, koska tulostaulua kisakeskuksessa ei ole.

Kisaonnea!
Rasti-Kurikka ry