Ratamestarin mietteitä

Kompassi-cup

Pururata, tiet ja hyväkulkuiset polut tekevät maastosta vauhdikkaan. Polkujen ympärillä metsä on paikoin tiheää, mutta selkeät kohteet ovat lähellä toisiaan ja kartta on helposti hahmotettava. Muurahaispesiä on lähialueella runsaasti ja niistä vain suurimmat on merkitty karttaan. Korkeuseroa on vähän.
Suorilla radoilla reitinvalinnassa voi hyödyntää joko teitä ja polkuja tai turvautua enemmän kompassiin ja suuriin kohteisiin. Loppuviitoitus on melko pitkä ja siihen pääsee tutustumaan lähtöpaikalle mennessä.

AM-Erikoispitkä

Kilpailumaasto tarjoaa vaihtelevuudessaan erilaisia haasteita. Lähialue on varsin tasaista hyvää juostavaa tiheikköjä ja hakkuita lukuun ottamatta,paikoin saattaa olla hieman nokkospuskiakin. Polut ja tiet lisäävät reitinvalinnanmahdollisuuksia. Kauempaa löytyy rinnemaastoa ja suurehkoja jyrkänteisiä avokalliomäkiä, joissa pitää keskittyä kartanlukuun. Vaihtelevat suunnistukselliset ja fyysiset haasteet edellyttävät rytmitystä ja oikeaa voimien jakamista. Radat ovat melko runsasrastisia, mutta myös pidempiä reitinvalintavälejäkin on tarjolla.
Kylävuoren ja Paavalin alue on yksi Kurikan parhaista suunnistusmaastoista. Sen laajuus, yhtenäisyys ja vauhdikkuus tekevät siitä erinomaisen erikoispitkälle matkalle.

Onnea kisaan!