Valvojan lausunto

E-P:n suunnistuksen erikoispitkän aluemestaruudet ja Kompassi-cup osakilpailu ratkotaan Paavali-Kylävuori kartalla. Kilpailukeskuksena toimii Kurikan jäähallin ympäristö.

Kartta on valmistunut v. 2020 (Arvo Paulin ja Jarmo Pikkarainen). Kartanpäivitys on tehty v.2022 (Eero Markkila ja Aarne Orhanen). Kartta kuvaa hyvin maastoa ja on selkeälukuinen. Joitain pistekumpareita olisi voinut merkitä kiveksi, ja toisin päin. Näkökulma riippuu suunnistajan lähestymissuunnasta, ja mitenkä suunnistaja tulkitsee kiven sammaloitumisen.

Luonto on nyt vihreimmillään, mutta kartan päivitys vihreän kuvauksessa on erittäin onnistunut. Maastossa on joitain pieniä polkuja ja umpeen kasvaneita piilo-ojia,
joita ei ole merkattu karttaan. Maasto on pääosassa erittäin nopeaa ja hyväpohjaista (suopursua löytyy erittäin vähän).

Ratamestarit ovat onnistuneet tekemään am-erikoispitkän arvon mukaiset radat, joissa tulee esille suunnistuksen eri osa-alueet:suunnassa kulku, rytmitys sekä sujuva rastinotto. Maastosta löytyy myös erittäin vaativia rastipisteitä, joissa kannattaa painaa jarrua, kaasun asemasta. Yhteislähtö sarjoissa löytyy myös perhoshajonta, joten peesaus ei kannata.

Kompassi-cup radat ovat lähellä kilpailukeskusta ja on eri ikäluokkien taitotason mukaisia.

Tervetuloa erittäin nautinnolliseen suunnistusmaastoon ja keskikesän suunnistusjuhlaan.

Kilpailuonnea

Jukka Virnala
kilpailun valvoja