Kilpailuohjeet

Viimeisimmät kilpailuohjeet ovat ilmoitustaululla!


Kilpailun säännöt :

Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja järjestäjien ohjeita.

Paikoitus :

Kilpailukeskuksessa sekä sinne johtavan tien varressa, noudatettava paikoitusalueen valvojien ohjeita.

Kartta ja rastimääritteet :

Kartta on viisivärinen, ajanmukaistettu tulostekartta 08/2008, mittakaava 1:10000, käyräväli 2,5 metriä. RR- ja TR-radoilla mittakaava 1:10000. Kartan koko A4 ja se on valmiiksi muovikotelossa. Karttoihin on rastin järjestysnumeron lisäksi painettu myös rastin koodinumero.

Rastimääritteet löytyvät kilpailukeskuksesta, ja niitä varten on kilpailukeskuksessa myös pieniä muovitaskuja, mutta ei kiinnitystarvikkeita. Kilpailukeskuksesta löytyy myös emit-tarkistuslipukkeet.

Kilpailukarttoja ei kerätä maalissa. Kilpailuun valmistautuva kilpailija ei saa hankkia tietoja maastosta eikä radoista kilpailusuorituksensa jo tehneeltä kilpailijalta.

Kilpailunumerot :

Kilpailussa käytetään kilpailunumeroita. Kilpailunumero selviää lähtöluettelosta joko kilpailukeskuksen ilmoitustaululta tai seuran kotisivuilta. Kilpailija ottaa kilpailunumeronsa kilpailukeskuksen infon läheisyydessä olevasta telineestä.

Leimausjärjestelmä :

Kilpailussa käytetään elektronista Emit-leimausjärjestelmää. Kilpailija on itse vastuussa, että hänellä on toimintakuntoinen, lähtöluettelossa mainitun numeron mukainen Emit-kilpailukortti. Tietojen muutokset tehdään ennakkoon sähköpostilla osoitteeseen rauno.sydanoja@netikka.fi ja kilpailupäivänä infon opastuksella suoraan maalialueen päällikölle Rauno Sydänojalle.

Lainaemit-kilpailukortteja saa infosta 3,00 € hintaan ja ne tulee myös infoon palauttaa kilpailun jälkeen. Palauttamattomasta emit-kilpailukortista veloitetaan 60,00 €.

Lähtö :

Kilpailukeskuksen opaspaalulta on viitoitus lähtöön, matkaa sinne on n. 200 metriä.

Toiminta lähdössä :

Sarjat H/D16…D65/H80,

Koska lähtöjä on vain yksi, kutsutaan myös sarjojen H/D16…D65/H80 kilpailijat lähtökarsinaan viisi minuuttia ennen lähtöaikaa, sekaannusten välttämiseksi. Kolme minuuttia ennen lähtöä on emit-kilpailukortin nollaus. Kaksi minuuttia ennen lähtöä on kilpailukartta nähtävillä. Minuuttia ennen lähtöä kilpailija siirtyy kartoille, kartan saa ottaa vasta lähtöhetkellä.

Sarjat H/D10RR…H/D14,

5 min ennen lähtöä kilpailijat kutsutaan lähtöalueelle. Sarjojen H/D10RR…H/D12TR kilpailijoilla on mahdollisuus tutustua mallikarttaan, johon oman sarjan rata on piirretty. Sarjojen H/D12..14 kilpailijoilla on mahdollisuus tutustua mallikarttaan, johon on piirretty radan K-piste. Halutessaan kilpailijat saavat neuvoja järjestäjien opastajilta. Huoltajat eivät saa mennä lähtöalueelle.

4 min lähtöajan ja kilpailunumeron tarkistus.

3 min kilpailukortin numeron tarkistus ja nollaus.

2 min ennen lähtöä sarjojen H/D10RR..H/D12RR kilpailijat saavat kartan ja heitä opastetaan. Sarjojen H/D12TR kilpailijat saavat tutustua karttaan missä on rata näkyvissä. Sarjojen H/D12..14 kilpailijat saavat tutustua karttaan, missä on K-piste näkyvissä.

1 min ennen lähtöaikaa sarjojen H/D12TR..H/D14 kilpailijat saavat kilpailukartan. RR-sarjalaiset tutustuvat itsenäisesti jo saamaansa karttaan.

Lähtöaika, kilpailija aloittaa suunnistuksen. Lähtöpaikka on K-piste jonne matkaa noin sata metriä lähdöstä.

RR- ja TR-suunnistus :

Rastireittirata : Reitti on merkitty yhtenäisellä viitoitusnauhalla. Rastit ovat mallirastin mukaisia rasteja, joiden tunnukset ovat RR1, RR2 jne… Rastit sijaitsevat viitoituksen varrella ja ne on leimattava numerojärjestyksessä. Puuttuvasta leimauksesta kilpailijan loppuaikaan lisätään 10 min. lisäaika. Rastireittiläiset suorittavat myös maalileimauksen.

Tukireittirata : Reittiä tukee rastireitin yhtenäinen viitoitusnauha. Rasteilla on tavalliset numerokoodit. Tukireittiläiset suorittavat myöskin maalileimauksen.

Myöhästyneet kilpailijat :

Myöhästynyt kilpailija ilmoittautuu lähdön toimitsijalle, joka tarkastaa kilpailijan oikeuden lähtöön. Myöhästynyt kilpailija siirtyy varsinaiseen lähtöön toimitsijan ohjaamana suorittaen lähtötoimenpiteet ja lähtee maastoon luvan saatuaan, häiritsemättä muita kilpailijoita.

Rastit ja leimaus :

Mallirasti on kilpailukeskuksessa opaspaalun luona.

Maali :

Viimeiseltä rastilta on viitoitus maaliin. Maaliviivalla suoritetaan maalileimaus, jonka jälkeen kilpailijat siirtyvät leimantarkistukseen. Mikäli leimauksessa on epäselvyyksiä, kilpailija ohjataan välittömästi kilpailukortin tarkistusliuskan tarkistukseen. Tarkastuksen tulos ilmoitetaan välittömästi.

Keskeyttäneet :

Keskeyttäneet kilpailijat tulevat maaliin ja ilmoittavat keskeytyksestä leimantarkistukseen.

Pesu ja WC :

Kilpailukeskuksessa on järjestetty pesumahdollisuus sekä wc:t.

Ensiapu :

Kilpailukeskuksessa on ensiapu.

Tulokset :

Jokaisen sarjan tulokset toimitetaan tulostaululle kilpailun etenemisen mukaan. Tulokset rastiväliaikoineen on nähtävillä Rasti-Kurikan nettisivuilla www.rastikurikka.net.

Palkinnot :

Palkinnot jaetaan kisakeskuksessa sarjojen tulosten valmistuessa. H/D10-12 sarjoissa kaikki osallistujat palkitaan, muissa sarjoissa palkittavien määrät selviävät ilmoitustaululta.

KIELLETYT ALUEET :

KOSKA KILPAILUKESKUS SIJAITSEE KESKELLÄ KILPAILUALUETTA, ON KAIKKI KILPAILUKESKUKSEN JA SINNE JOHTAVAN TIEN ULKOPUOLINEN ALUE KIELLETTYÄ ALUETTA.

ERITYISESTI TULEE VÄLTTÄÄ LOUHOKSEN REUNA-ALUEITA, JOTKA OVAT PYSTYSUORAT JA SITEN HENGENVAARALLISIA !!!

Tervetuloa nauttimaan suunnistuksesta !

Rasti-Kurikka