Kilpailuohjeet

Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan kuntien suunnistuksen maakuntaviesti su 23.8.2020 Kurikassa

 

Kilpailun säännöt: Kilpailussa noudatetaan Suomen Suunnistusliiton lajisääntöjä, EPSU:n sääntöjä ja järjestäjien antamia ohjeita.

Tuomarineuvosto: Juha Nivukoski pj., Tuija Katajamäki ja Tapio Karppi.

Kilpailukeskus: Ikarin teollisuusalue, osoite Teollisuuskatu 59, 61300 Kurikka.

Kartta: Maakuntaviestin kartta on tulostettu suunnistuskartta kokoa A4. Kartta on vuodelta 2020. Mittakaava 1:10 000 on osuuksilla 1,2,3 ja 6 (miehet) ja 1 ja 4 (naiset). Muilla osuuksilla kartan mittakaava on 1:7500. Käyräväli on 5 metriä. Kartta on muovikotelossa. Kiellettyjä alueita ovat tonttialueet, sekä karttaan kielletyn alueen merkillä merkityt alueet. ”Pistepellolla” ilman kielletyn alueen merkkiä saa nykyisten sääntöjen mukaan kulkea. Rastinmääritteet on tulostettu karttoihin ja rastikoodit on tulostettu myös rastinumeron perään. Muista tarkistaa rastikoodi leimatessasi. Ensimmäisen osuuden kartat jaetaan lähtijöille käteen. Muiden osuuksien kartat ovat kiinni karttatelineessä lähellä vaihtopuomia. Kilpailukartat palautetaan yhteislähdön jälkeen.

Kilpailunumerot: Kilpailunumerot noudetaan kunnittain infosta, jokaiselle joukkueelle on oma kirjekuori. Miesten numerot ovat 1-22, naisilla 101-121 ja nuorisoviestissä 201-235. Maakuntaviestin numerot määräytyvät viime vuoden tulosten perusteella.

Osuuspituudet ja osuusohjeet:

Miehet:
1. osuus 5,5 – 5,6 km
Joukkueen 1. osuuden juoksija antaa kartat 2. ja 3. osuuden juoksijoille. Kilpailijat ovat itse vastuussa siitä, että 2. ja 3. osuuden viestinviejät saavat rintanumeroaan ja osuusnumeroaan vastaavat oikeat kartat.

2. – 3. osuus 4,6 – 4,8 km
Joukkueen 2. tai 3. osuuden nopeampi juoksija antaa kartan 4. osuuden juoksijalle. 2. tai 3. osuuden hitaampi juoksija antaa kartan 5. osuuden juoksijalle.

4. – 5. osuus 3,6 – 3,7 km.
Ensin vaihtoon tullut 4. tai 5. osuuden juoksija ottaa karttatelineeltä joukkueen numerolla merkityn punaisen muovitaskussa olevan paperin ja vie sen mennessään leimantarkastuksen vieressä olevaan laatikkoon. Myöhemmin vaihtoon tullut juoksija antaa kilpailukartan 6. osuuden juoksijalle.

6. osuus 6,8 – 6,9 km

Jokaisella osuudella on hajonta. Osuudet sisältävät viitoitusta 300 m.

Naiset:
1. osuus 4,4 – 4,5
2. osuus 3,3 – 3,4 km
3. osuus 3,2 – 3,4 km
4. osuus 5,6 – 5,7 km

Jokaisella osuudella on hajonta. Osuudet sisältävät viitoitusta 300 m. Naisten viesti juostaan normaalina viestinä.

Nuorisoviestissä joukkueet on kolmihenkisiä kuntajoukkueita. Joukkueeseen tulee kuulua vähintään yksi tyttö ja yksi poika. Sarjat H/D8-10RR + H/D8-10RR + H/D12TR ja tarvittaessa saattaja voi olla mukana. Viestissä nuorempi voi osallistua vanhempaan sarjaan.
Saattaja, joka lähtee lapsen avuksi maastoon, voi mennä lapsen kanssa emitin nollauksesta läpi ja siirtyä K-pisteen läheisyyteen odottamaan lapsen lähtöä. Rasteilla on rastivalvojia. Matkat ovat n.1,5km, joista viitoituksia 300m.

Juoksujärjestykset ja emit-kortit: Muutokset juoksujärjestyksiin on tehtävä la 22.8.2020 klo 12.00 mennessä sähköpostitse, mtaipalus@gmail.com. Emit-numeroita ei tarvitse ilmoittaa etukäteen, kuitenkin jokaisella juoksijalla on oltava oma Emit-kortti. Yhtä kilpailukorttia saa käyttää kilpailupäivän aikana vain kerran. Kilpailijan Emit-kortti luetaan tulospalvelujärjestelmään lähtö/vaihtoalueelle mentäessä.

Maasto: Maasto on loivapiirteistä ja näkyvyydeltään vaihtelevaa. Kulkukelpoisuus on pääsääntöisesti hyvä, vaikka vihreääkin kartalta löytyy. Alueella on jonkin verran polkuverkostoa, johon voi tukeutua ainakin lyhyemmillä osuuksilla ja nuorisoviestissä. Pidemmät radat pääsevät haastavaan kalliomaastoon, josta vuosikymmenien porakivien otto on tehnyt paikoin pienipiirteistä. Alueen itäosassa ei ole pitkään aikaan suunnistettu, sillä edellinen kisakartta alueesta on valmistettu vuoden -84 FIN5-rastiviikolle.

Kilpailumateriaali: Kilpailumateriaali on haettavissa infosta kunnittain. Materiaali sisältää kilpailunumerot, hakaneuloja, tarkistuslipukkeet ja ennakkoon tilatut ruokaliput. Emit-kortteja voi lainata infosta ja ne tulee myös palauttaa infoon. Palauttamattomasta emit-kortista veloitetaan 80 euroa. Tarkistuslipukkeeseen tulee kirjoittaa joukkueen numero ja osuus.

Mallirasti:
Kilpailukeskuksessa on mallirasti.

Lähtö: Lähtö tapahtuu nuorisoviestissä klo 10.00, naisilla klo 12.00 ja miehillä klo 12.15 kilpailukeskuksen viereiseltä kadulta. Suunnistajat siirtyvät hyvissä ajoin vaihtoalueelle emit-sisäänluvun ja nollauksen kautta. Kartat jaetaan vähän ennen lähtöä suunnistajille käteen. Suunnistus alkaa karttaan merkityltä K-pisteeltä, joka löytyy lähtöviitoituksen päästä.

Muu seuranta: Käytössä on GPS-seuranta viidellä miesjoukkueella ja neljällä naisjoukkueella. Seurattavat joukkueet ilmoitetaan erikseen tapahtumasivuilla, ja valinta perustuu edellisvuosien maakuntaviestien lopputuloksiin. Maastossa on myös kuvausrasti, josta nettiyhteyksien salliessa ja tekniikan toimiessa, välittyy kuvaa kilpailukeskuksen televisiolle.

Maali ja vaihto:
Viimeiseltä rastilta on viitoitus maaliin/vaihtoon. Vaihtoon tuleva kilpailija leimaa maalissa, luovuttaa karttansa toimitsijalle, juoksee karttatelineelle ja antaa kartan seuraavan osuuden juoksijalle osuusohjeiden mukaisesti. Maaliin tuleva kilpailija leimaa maalissa, luovuttaa kartan toimitsijalle. Suorituksen päätyttyä kilpailijat siirtyvät leimantarkastukseen. Viimeisellä osuudella maalintulojärjestys ratkeaa maaliviivalla, joka on n. 3m ennen maalileimausta. Maaliintulojärjestyksen ratkaisee maalituomari.

Yhteislähtö: Yhteislähtö järjestetään kaikille lähtemättömille kilpailijoille kuuluttajan ohjeiden mukaan.

Keskeyttäneet: Keskeyttäneen kilpailijat tulevat maalin kautta normaalisti.

Pesu: Kilpailukeskuksessa ei ole pesutiloja. Osallistujilla on kilpailupäivänä mahdollisuus suihkun ja pukuhuoneen käyttöön Kurikan keskustassa sijaitsevassa monitoimihallissa, Kurikan Monnarilla, osoitteessa: Keskuspuistikko 33, 61300 Kurikka. Monnari on käytettävissä klo 11.00 – 16.00 välisen ajan. Ei nastareilla sisään.

Pukeutuminen: Pukeutuminen ulkona maasto-olosuhteissa.

Ensiapu: Kilpailukeskuksessa katoksessa.

Palkinnot: Nuorisoviestissä palkitaan kolme parasta joukkuetta kunniapalkinnoin ja kaikki osallistujat saavat muistopalkinnon. Naisten ja miesten kolmen parhaan joukkueen kilpailijoille annetaan kunniapalkinnot. Parhaalle kunnalle, perusteena nais- ja miesjoukkueiden yhteenlaskettu aika, luovutetaan kiertopalkinto maakuntaviestin sääntöjen mukaisesti. Palkinnot jakaa Kurikan kaupungin edustaja yhdessä järjestäjien kanssa.

Ravintola: Ulkotiloissa on kahvio/ravintola, josta kahvin ja muun pikkupurtavan lisäksi saa keittolounaan 8 eurolla. Ennakkoon tilatut ruokaliput ovat joukkuemateriaalin mukana. Ilman ruokalippua olevat voivat ostaa lounaan kahviosta.

Toimihenkilöt:
Kilpailunjohtaja Kati Närvä, 045 321 7741, kati.s.narva@gmail.com
Ratamestari Eero Markkila, 050 407 4765, eero.markkila@hotmail.com
Nuorten ratamestari Aarne Orhanen, 050 530 1850
Tulospalvelu Marko Taipalus, 040 527 3801, mtaipalus@gmail.com
Tiedottaja Niko Savinainen, 044 375 0888, niko.savinainen@gmail.com
Valvoja:Jari Pitkäkoski, 045 651 2970, jari.pitkakoski@gmail.com

Tervetuloa!