Tasoryhmäkuvaukset

Tasoryhmäkuvaukset (vuonna 2019)

RR
RR-tasolla pääosin viitoituksellisia harjoituksia, joissa rastit ovat viitoituksen varrella.  Tämän tason haasteet sopivat parhaiten alle 10-vuotiaille.

TR
TR-tasolla viitoituksellisia harjoituksia, rastit viitoituksen välittömässä läheisyydessä. Tason harjoitukset soveltuvat parhaiten alle 12-vuotiaille suunnistusta jo aiemminkin harrastaneille lapsille.

TASO 1
Tämän tason radoilla korostuu viikon aikana vauhdikas suunnistus. Suunnistusratojen vaatimustaso on H/D 13 -tasoa ja tämä tasoryhmä soveltuu 11-14 -vuotiaille.

TASO 2
Taso 2 on tarkoitettu yli 13-vuotiaille suunnistajille, jotka haluavat harjoittaa suunnistustaitojaan H/D 15 -ratojen tasolla. Tason radat ovat selkeästi Taso 1 -ratoja vaativampia Harjoituspaikat saattava olla Teho- ja Pro-ryhmän kanssa samoja kuten myös harjoitusteemat.

TEHO
Teho-tasoryhmä on tarkoitettu 15-18 -vuotiaille suunnistajille, jotka haluavat harjoittaa taitojaan H/D 16-18 -ratojen tasolla. Harjoitukset ovat taidollisesti ja fyysisesti vaativia. Osassa harjoituksia on käytössä ”muokattuja karttoja”.

PRO
Pro-ryhmä on suunnattu erityisesti tavoitteellisesti harjoitteleville H/D 16-18 -sarjalaisille.

TASO 1 ja TASO 2 karttapaloja