Vieraskirja

 

Huom! Roskapostisuodatus:

Lisää nimeen sana ”RasKu”, esim. ”RasKu: Vierailija”.
Tällä varmistamme, että lähettäjä on ihminen eikä ohjelma. KIITOS!

Kirjoita vieraskirjaan

 1. Drone videoinnit suoritettu liian lähellä henkilöitä. Rikkoo uusia ilmailumääräyksiä.

 2. Suuret kiitokset omatoimirastien järjestäjille. On hienoa, että asia on hoidettu karanteenit ja muut rajoitukset upeasti huomioiden. Hatunnosto järjestelyn ideoijille! Pitäkää kuitenkin mielessä, että joku tietää, että olette metsässä tai ainakin puhelin mukana, että saatte apua, jos jotakin sattuu.

 3. Ensimmäisten iltarastien rastit löytyvät jo metsästä. Koskenkorvan urhelutalon pihasta löytyy lähtöpaikka.
  Suunnistusiloa!

 4. Olen luvannut Kylävuoren rastien olevan paikoillaan ainakin alkuviikon. Sitten kehitellään taas uutta. Radathan ovat molemmat melko lyhyitä, mutta eivät ihan helppoja. Tunnettuahan on, että kävellen saattaa selvitä suunnistaessa toisinaan nopeammin kuin juosten.

  1. Kiitos Aarne ilmoituksesta. Yritän mennä Kylävuoreen huomenna 31.3.2020, koska nyt kannattaa pitää kuntoa yllä ja tuolla metsässä se onnistuu hyvin.

 5. Miksi Kylävuoren harjoituspankki on käytössä vain 3 päivää, 27.-29.3. Olin eilen Säntin pitemmällä radalla ja sain Nikolta tiedon tuosta Kylävuoren reitistä vasta viime yönä. Lyhyempi näytti aivan käyttökelpoiselta tällaiselle harrastajalle, mutta olisin päässyt sinne vasta huomenna. Riuhdankallikin poistuu huomenna. Kyllä siellä vanhempikin näyttää pärjäävän puhelin mukanaan, onko siellä pakko juosta?

 6. Onkohan tässä joku väärinkäsitys?

  Siis omatoimirasti ovat metsässä kolme päivää. Ehkä myös kalenteriin voisi väärinkäsitysten välttämiseksi jatkossa merkitä kyseiset päivät TI-KE-TO. Jos jossain välissä on tungosta, olisi se jo melkoinen sattuma. Ja joka tapauksessa pitää noudattaa kaikkia yhteiskunnan määräämiä varotoimia mm. turvaetäisyyksistä.

  Liukkaaseen ei pidä mennä ellei ole varustautunut asianmukaisella tavalla. Ei myöskään pidä valita omaan tasoon nähden liian vaativaa rataa. Ja kun mihinkään ei ole nyt kiire, niin ota puhelin mukaan, laita ylös vaikka järjestäjän ja muut tärkeimmät numerot ylös ja napsi luonnosta rauhassa valokuvia! Julkaise niitä vaikka RasKun Facebookryhmässä.

  Itse Koronan kannalta metsä kyllä takuulla on niitä turvallisimpia paikkoja. Eikä käsittääkseni järjestelyissä tapahdu mitään missä kosketellaan mitään kohdetta useamman henkilön toimesta.

  Kuten aina metsään lähtiessäsi, kerro läheisillesi mihin olet lähdössä ja koska saavut. Kaverin kanssa on ehkö mukavampaa, mutta muistaa silloin koronaturvallisuus. Tämä ei ollut RasKun tiedotus vaan ihan omakeksimä ohje.

  Mutta muista olla ottamatta riskejä äläkä mene rasteille väkisin äläkä ainakaan sairaana.

  1. Onko rastien pitäjiltä kysytytty halukkuutta nykysysessä tilanteessa pitää tai vierä rasteja? Osa ihmisistä oikeasti pelkää tätä tautia ja haluaa pysyä kotona.

  1. Kenenkään ei ole pakko rasteille lähtee. Ne jotka lähtee pitää huolen jottei kokoonnu porukoihin ja tietenkin myös huolehtii jottei joudu käyttää terveyden huolto palveluja tässä tilanteessa harrastuksen takia. Itse en aio henkilökohtaisti osallistua jo kriittisen alan työntekijänä meillä on suositus välttää kaikkea kokoontumista ja turhaa liikkumista joka voi aiheuttaa sairaslomia. Nyt lenkeillän vain rauhallisesti. Eiköhän tämä syksyyn mennessä ole ohi.

 7. Seura ei näköjään näytä vastuullisuutta nykyisessä pandemia tilanteessa.

  1. Pitääskö noi riski ryhmäläiset poistaa näistä järjestäjä listasta myös?

 8. Hei kaikki! Olin tänään Hakunissa Mietaalla kiertämässä viestisuunnistuksen A-reitin. Metsä on aivan suunnistuskunnossa, mutta kuntorata on liukas, joten olkaa varovaisia, jos menette sinne ja voihan siellä kävellä maaston puolella kuntoradan ulkopuolella, siitähän vasta kunto nousee. Siellä ei ollut metsässä porukkaakaan, näin vain Orhasen Aarnen poikien kanssa. Hakunissa ei kuitenkaan ollut lainkaan rastilippuja, vaan rasteilla liehui muovin sisällä pienet Post-It –laput ja pätkä merkintänauhaa, joita tällaisen tavallisen suunnistajan oli vaikea havaita, kun ne heiluivat tuulessa. Jos tämä korona vaivaa pitempään, tällä tavoin iltarastit voisivat jatkua jonkun aikaakin, kunhan Helena ilmoittaa, mihin sen EPSU-kortin voi maksaa. Tarran siihen joutaa kyllä saamaan, kun meiltä iäkkäiltä jäseniltä meidän kannaltamme tärkeä karanteeni päättyy. Heikki

  1. EPSU-kortin (tarran 2020) voi maksaa Rasti-Kurikan tilille FI57 4726 1020 1319 45, viestiosaan teksti ”EPSU-kortti 2020”. Jos tarvitset tämän vuoden tarraa korttiisi jo Huhtikuulla (tulostekarttalunastusta varten näytettäväksi Kesportissa) : ota yhteys Helenaan helena.pihlajaniemi@gmail.com tai puh. 040 8408560

 9. Harjoituspankkirastit on ihan loistava konsepti! Varsinaisille iltarasteille ei tahdo millään ehtiä, mutta viikonloppuna on aikaa kiertää omaan tahtiin pankkirasteja. Ja pidentää rastikautta keväästä ja syksystä kun saa mennä päivännäöllä. Tykkään!