Vieraskirja

 

Huom! Roskapostisuodatus:

Lisää nimeen sana ”RasKu”, esim. ”RasKu: Vierailija”.
Tällä varmistamme, että lähettäjä on ihminen eikä ohjelma. KIITOS!

Kirjoita vieraskirjaan

 1. Panttilasta kuuluu jälleen kummia! Ensi viikon omatoimirastit järjestetään taas siis Panttilan kentän tuntumassa. Koronatilanteesta johtuen ajattelin vielä vähän aikaa sitten, että en tällä kertaa ryhdy mihinkään hullutuksiin (labyrintteihin). Oma luonto ei kuitenkaan antanut periksi, vaan tälläkin kertaa sitä on luvassa. Toki huomattavasti pienemmässä mittakaavassa kuin viime vuonna.

  Ratoja on tarjolla 4: A, B, D ja ns. Koiviston suora (jos ei kreppikäytäviä tykkää kierrellä). Eli rastireittiä ei valitettavasti ole tarjolla, mutta vastaava D-rata, joka on todella helppo. A-, B- ja D-radat ovat kaksipuolisia!! Koiviston suoran kartta on yksipuolinen, eikä siinä ole siis labyrinttiä.

  Karttaa on myös ”päivitetty” ja mielestäni se pitää paikkansa jokseenkin hyvin. Ymmärrät tämän, jos saavut paikalle. Tiistaina ja vain tiistaina on myös ajanotto paikalla (ei kaikilta rasteilta).

  Tiistaiksi on lisäksi luvattu erinomaista säätä ja oletan, että ihmisiä on tulossa melko reippaasti paikalle. Muistakaamme kuitenkin vielä turvavälit ja muut asiaan liittyvät ohjeistukset! Kannattaa muistaa myös kartan mittakaava, joka on 1:2000!! Kääntöpuolen mittakaava on n. 1:300!

  Mittaan ratojen matkat maanantaina. Vien tiedot myös Kesportiin samana päivänä. Toivottavasti mahdollisimman moni saa nämä ennakkotiedot.

  Tervetuloa taas kokemaan jotain uutta!

 2. Kesäkuussako leimataan vain satunnaisilla rasteilla? Saavutetaanko sillä jotakin? Vai menetetään?

  1. Kesä- ja Heinäkuulla tarjotaan Tiistai-iltaisin ajanottomahdollisuus. Pyritään minimoimaan mahdolliset taudinleviämiskohteet, joten lähdössä 0-leimas, kierto rasteilla ( jollain rastilla voi olla leimaus, pientä varmistusta, että on käynyt tarkistamassa joka rastin kuten joka rastin leimaustilanteessa. Et voi oikoa matkan päästä kun horisontissa näkyy rasti ja tuumata että tuo se on, mutta tästä oikaisen niin saan paremman ajan) Maalileimauksen jälkeen ilmoittaudutaan tietokonehenkilölle. Kaikki laimauspohjat ja Emitit pitää desinfioida rastien jälkeen, siis työtä lisää järjestäjille. Tällä järjestelyllä vähennämme kontaminaatiotilanteita, mutta tarjoamme myös ” kilpailuhenkisille” aikojen vertailu toisten suorituksiin nähden. Maalialueella on myös muistettava turvavälit varsinkin ilmoittautuessa järjestäjänä toimivalle tietokoneen käyttäjälle. Tässä Korona-tilanteessa on keksittävä tapoja, joilla voitaisiin tyydyttää kaikkien toivomukset ( omatoimi- sekä kilpasuunnistuksen). Johtokunta hioi järjestelyjä tarkasti.

  2. Onko noi kartat mahdollista saada lähtöpaikasta?

  3. Jatkamme jo opittua käytäntöä: Kartat tilataan edelleen kuten Huhti ja Toukokuussakin netti-ilmoittautumisen yhteydessä. Sähköiset kartat lähetetään Manantaina ja paperikartan voi käydä lunstamassa Kurikan Kesportista. SIIS KARTTA PITÄÄ OLLA HOMMATTUNA ETUKÄTEEN, niitä ei myydä lähtöpaikalla.

  4. Toki yksi iltarastien ”suola” ja kohokohta on monelle ollut noiden loppuaikojen ja väliaikojen saaminen ja vertailu jälkikäteen. Onhan se pelkästään hienoa, jos niitä jälkeen saadaan, vaikka ei joka rastilta. Yhteiskunnan rajoitukset avautuu pikku hiljaa–samoin iltarastien.

 3. Drone videoinnit suoritettu liian lähellä henkilöitä. Rikkoo uusia ilmailumääräyksiä.

 4. Suuret kiitokset omatoimirastien järjestäjille. On hienoa, että asia on hoidettu karanteenit ja muut rajoitukset upeasti huomioiden. Hatunnosto järjestelyn ideoijille! Pitäkää kuitenkin mielessä, että joku tietää, että olette metsässä tai ainakin puhelin mukana, että saatte apua, jos jotakin sattuu.

 5. Ensimmäisten iltarastien rastit löytyvät jo metsästä. Koskenkorvan urhelutalon pihasta löytyy lähtöpaikka.
  Suunnistusiloa!

 6. Olen luvannut Kylävuoren rastien olevan paikoillaan ainakin alkuviikon. Sitten kehitellään taas uutta. Radathan ovat molemmat melko lyhyitä, mutta eivät ihan helppoja. Tunnettuahan on, että kävellen saattaa selvitä suunnistaessa toisinaan nopeammin kuin juosten.

  1. Kiitos Aarne ilmoituksesta. Yritän mennä Kylävuoreen huomenna 31.3.2020, koska nyt kannattaa pitää kuntoa yllä ja tuolla metsässä se onnistuu hyvin.

 7. Miksi Kylävuoren harjoituspankki on käytössä vain 3 päivää, 27.-29.3. Olin eilen Säntin pitemmällä radalla ja sain Nikolta tiedon tuosta Kylävuoren reitistä vasta viime yönä. Lyhyempi näytti aivan käyttökelpoiselta tällaiselle harrastajalle, mutta olisin päässyt sinne vasta huomenna. Riuhdankallikin poistuu huomenna. Kyllä siellä vanhempikin näyttää pärjäävän puhelin mukanaan, onko siellä pakko juosta?

 8. Onkohan tässä joku väärinkäsitys?

  Siis omatoimirasti ovat metsässä kolme päivää. Ehkä myös kalenteriin voisi väärinkäsitysten välttämiseksi jatkossa merkitä kyseiset päivät TI-KE-TO. Jos jossain välissä on tungosta, olisi se jo melkoinen sattuma. Ja joka tapauksessa pitää noudattaa kaikkia yhteiskunnan määräämiä varotoimia mm. turvaetäisyyksistä.

  Liukkaaseen ei pidä mennä ellei ole varustautunut asianmukaisella tavalla. Ei myöskään pidä valita omaan tasoon nähden liian vaativaa rataa. Ja kun mihinkään ei ole nyt kiire, niin ota puhelin mukaan, laita ylös vaikka järjestäjän ja muut tärkeimmät numerot ylös ja napsi luonnosta rauhassa valokuvia! Julkaise niitä vaikka RasKun Facebookryhmässä.

  Itse Koronan kannalta metsä kyllä takuulla on niitä turvallisimpia paikkoja. Eikä käsittääkseni järjestelyissä tapahdu mitään missä kosketellaan mitään kohdetta useamman henkilön toimesta.

  Kuten aina metsään lähtiessäsi, kerro läheisillesi mihin olet lähdössä ja koska saavut. Kaverin kanssa on ehkö mukavampaa, mutta muistaa silloin koronaturvallisuus. Tämä ei ollut RasKun tiedotus vaan ihan omakeksimä ohje.

  Mutta muista olla ottamatta riskejä äläkä mene rasteille väkisin äläkä ainakaan sairaana.

  1. Onko rastien pitäjiltä kysytytty halukkuutta nykysysessä tilanteessa pitää tai vierä rasteja? Osa ihmisistä oikeasti pelkää tätä tautia ja haluaa pysyä kotona.

  1. Kenenkään ei ole pakko rasteille lähtee. Ne jotka lähtee pitää huolen jottei kokoonnu porukoihin ja tietenkin myös huolehtii jottei joudu käyttää terveyden huolto palveluja tässä tilanteessa harrastuksen takia. Itse en aio henkilökohtaisti osallistua jo kriittisen alan työntekijänä meillä on suositus välttää kaikkea kokoontumista ja turhaa liikkumista joka voi aiheuttaa sairaslomia. Nyt lenkeillän vain rauhallisesti. Eiköhän tämä syksyyn mennessä ole ohi.

 9. Seura ei näköjään näytä vastuullisuutta nykyisessä pandemia tilanteessa.

  1. Pitääskö noi riski ryhmäläiset poistaa näistä järjestäjä listasta myös?