Suvista KLL:n mestari ja Veera hienosti kuudes!

Koululiikuntaliiton suunnistusmestaruuskilpailut pidettiin perjantaina Ikaalisissa 1545 nuoren suunnistajan voimin. Kesän helteistä ei ollut kuin muisto jäljellä – kisa käytiin koleassa ja hieman sateisessakin syyssäässä, mutta ainakin happea oli ilmassa. Kurikasta olimme saaneet kasaan yhdeksän suunnistuskärpäsen puremaa nuorta suunnistajaa, pienen mutta sitäkin iskukykyisemmän joukkueen.
Kurikkalaisten suurimmat odotukset kohdistuivat viime vuoden pronssimitalistiin Suvi Heittolaan. Suvi osallistui seitsemänsiin KLL:n kisoihinsa, kaikkia aikaisempia hän on jossain vaiheessa kisaa johtanut, mutta menettänyt mahdollisuutensa kärkeen pienten tai suurten virheiden vuoksi. Perjantaina käydyssä henkilökohtaisessa D15-sarjan 4,2 km matkalla Suvi hallitsi hyvin hermonsa. Hän johti toiselta rastilta maaliin saakka ja lunasti kirkkaimman mitalin 1.26 min erolla toisena tulleeseen vantaalaiseen Pihkaniskojen Niina Hulkkoseen. Aikaa Suvi käytti matkaan 29.23, mikä tekee kilometriajaksi 6.59 eli ei Suvi ole tainnut pahemmin ehtiä matkalla mustikoita syömään. Samassa sarjassa suunnistanut Jasmin Mukkala sijoittui mukavasti 30. sijalle 70 tytön joukosta.
D14 sarjassa Veera Koski-Säntti suunnisti upeasti kuudenneksi 81:n suunnistajan joukosta. Ilman paria alkumatkasta tullutta pummia Veera olisi taistellut vieläkin paremmista sijoista, mutta kaikesta huolimatta Veera voi olla päivätyöhönsä tyytyväinen, sillä taakse jäi monta kilpailun ennakkosuosikkia.
H17 sarjassa kurikkalaisilla oli lukumäärältään runsain osanotto. Sarjassa suunnisti 3 nuorta miestä, joista kylläkin kaksi edustaa ainakin vielä Suunta-Jurvaa. Flunssainen Tomi Närvä suunnisti hienosti kymmenenneksi, vaikka joutuikin antamaan sairastumisensa vuoksi melkoisesti tasoitusta kilpakumppaneilleen. Terveenä hän olisi todennäköisesti kamppaillut palkintosijoista. Samassa sarjassa Eero Markkila ylsi sijalle 39. ja Janne Puntila sijalle 43.
H15 sarjassa Elias Keski-Lusa suunnisti sijalle 60. ja H14 sarjassa Henri Tuisku sijalle 54. sekä sarjassa D13 Jessica Kuntola sijalle 82.